Wyświetl pojedynczy post
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.10.2011, 09:44
Przecież jest powiedzenie: jesteś tak dobry, jak twój ostatni mecz.

Otóż Lamey co najmniej w 3 ostatnich meczach był zawodnikiem wyróżniającym się. Pomijając koszmarnego klopsa w Łodzi, zagrał świetnie przeciwko Fulham, nieźle przeciwko ŁKS i znowu świetnie przeciwko Limanovii.

Jechałem po nim równo - bo były powody ku temu. Ale fakty są takie, że obecnie jest w wysokiej formie i to jemu należy się miejsce na prawej stronie obrony.

Natomiast faktycznie trzeba ponownie sprawdzić wariant z Diazem w środku. Sam sugerowałem taką możliwość wcześniej, przy tragicznej grze naszych stoperów.

Podbeskidzie bazuje na stałych fragmentach, więc szkoda rezygnować z solidnego w powietrzu Diaza. Z drugiej jednak strony Pajlić daje więcej możliwości w przypadku gry ofensywnej.

Niestety, fatalne jest to że w takim ustawieniu jesteśmy skazani na Kirma. Bo szkoda Nuneza na skrzydło, szczególnie że bardziej przydaje się w środku.

Ja widziałbym to tak:
Pareiko-Pajlić-Diaz-Jaliens-Lamey-Kirm-Sobolewski-Nunez-Jirsak-Iliew-Biton

Na zmęczonych górali dać w 2 połowie Boguskiego i Gargułę. Niestety, Boguski ciągle szuka formy i nie jest gotowy na 90 minut. Więc nie nadaje się na to, żeby wypchnąć Kirma na ławę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując