Cytat:
|
Stać nas na budowę jeszcze jednego X lecia gdy ktoś sobie zamarzy wielkie imprezy sportowe niepiłkarskie w Wwie? Jeśli ktoś sobie zamarzy np. Igrzyska Olimpijskie to zapewne znów z kieszeni społeczeństwa będziemy budować i utrzymywać następny podobny obiekt tylko z bieżnią. No tak, ale zapomniałem, że Polska to przecież bogata, zielona wyspa.
|
Narodowy nawet gdyby miał bieżnię jest na taką imprezę zbyt mały(IO), do MŚ i ME wystarczy Śląski. A jeśli sobie Wawa zażyczy stadion olimpijski, to go sobie sama wybuduje, tak jak Kraków wybudował stadion Wiśle.
Cytat:
|
Oceniłem tten obiekt z mojego punktu widzenia. Stadion przez to [brak bieżni, czy żużla czy innego piachu] zwyczajnie mniej zarobi i będzie sobie stał
|
Poświęcenie 1-3(MAX) imprez w roku(w ich miejsce spokojnie można zorganizować bardziej dochodowy koncert) na rzecz komfortu i wygody kibiców uważam za bardzo dobre posunięcie
Cytat:
|
Co Stadionu naszego [Wisły} ... To nie jest on [niestety] całkiem nasz. Samorząd więc może decydować co ma się znajdować w jego obrębie.
|
I powiedz szczerze, chciałbyś żeby na rzecz bieżni odległość sektora C\G od murawy zwiększyła się o kilkadziesiąt metrów