Piotson napisał(a):

Obejrzałem skład. 2 razy.
Z wymienionych piłkarzy nie grał jedynie Radović. Nie grał też Manu, ale to akurat wam na dobre wyszło.
Wawrzyniak, Rybus, Vrdoljak, Ljuboja grali i każdy z nich miał udział przy bramkach.
Brak Radovicia to i tak w tym meczu wiele nie zmieniało, bo jak Skorża pokazał, w meczach pucharowych lubi stawiać na trzech defensywnych pomocników, a Radovicia dać na ławkę albo na skrzydło, gdzie IMO gra gorzej niż w środku.
|
Nie było też Hubnika. Nie wiem, dlaczego wymieniasz Ljuboję. Porównując składy to Ljuboja=Biton, Hubnik=Genkov. Manu na początku sezonu był podstawowym zawodnikiem, tak jak w Wiśle Małecki. Złapał kontuzję i wyleciał ze składu, a po powrocie okazało się, że są lepsi. Vrdoljak też grał w połowie meczów, a był podstawowym zawodnikiem. Rzeźniczak tak samo. Zastąpili ich rezerwowi dotychczas Jędrzejczyk i Gol.
Nie chcę porównywać składów bo wiadomo, że Wisła bardziej jest osłabiona, ale w Legii też nie gra typowany na początku sezonu żelazny skład. Po prostu zmiennicy okazali się lepsi niż w Wiśle.