Wyświetl pojedynczy post
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.10.2011, 18:32
[QUOTE=piotrek06;1182930]Bardzo dobrze że nie ma bieżni, to ma być bardzo nowoczesny stadion PIŁKARSKI.
[...] [/[QUOTE]

To niech go nazwą "PILKARSK9I" a nie "Narodowe Centrum Sportu" [nazwa całości kompleksu].
Oceniłem ten obiekt z mojego punktu widzenia. Stadion przez to [brak bieżni, czy żużla czy innego piachu] zwyczajnie mniej zarobi i będzie sobie stał. Od koncertu do koncertu. Wali ... by mnie to gdyby nie fakt, że budowany i utrzymywany jest z pieniędzy tzw. budżetu państwa czyli naszych.
Ile razy jeszcze dostaniemy Euro? Ile razy do roku będzie Finałów Pucharu Polski?

Cytat:
[...]A co do organizacji imprez lekkoatletycznych, to nie cieszą się one wielką popularnością(poza oczywiście MŚ i ME), [...]
Jestem kibicem piłkarskim ale to nie znaczy, że mam patrzeć na rozwój sportu i popularyzację sportu w Polsce tylko przez pryzmat futbolu. To byłoby bardzo ciasne postrzeganie rzeczywistości.

Stać nas na budowę jeszcze jednego X lecia gdy ktoś sobie zamarzy wielkie imprezy sportowe niepiłkarskie w Wwie? Jeśli ktoś sobie zamarzy np. Igrzyska Olimpijskie to zapewne znów z kieszeni społeczeństwa będziemy budować i utrzymywać następny podobny obiekt tylko z bieżnią. No tak, ale zapomniałem, że Polska to przecież bogata, zielona wyspa.

Sporty "wokół" murawy to nie tylko biegi lekkoatletyczne. Nie wspominając już o show takich jak wyścigi rydwanów, motocrossy [na nich zarabia Saint-Denis] czy inne "wyścigi" ...

Cytat:
[...] w Polskich warunkach stadion Wisły był by na taką imprezę dużo za duży więc żadna strata [...]
Rozmawiam o stadionie X lecia. Kluby niech sobie stawiają takie obiekty jakie chcą stawiać. Na warszawski obiekt kasa idzie z budżetu kraju czyli naszych podatków.
Co Stadionu naszego [Wisły} ... To nie jest on [niestety] całkiem nasz. Samorząd więc może decydować co ma się znajdować w jego obrębie.
Ostatnio edytowane przez yarow : 28.10.2011 o godz. 18:45.
Odpowiedz cytując