wojtala8 napisał(a):

[...]Są podobne bo obydwa stadiony projektowała ta sama firma z Warszawy. [...]
|
Świetnie. W takim razie nie ociera się o plagiat. Jest dla mnie tym bardziej beznadziejny przez to podobieństwo. Od architektów z prawdziwego zdarzenia, oczekuję niepowtarzalności.
Cytat:
Gorzej wyposarzony
|
Kwestia subiektywnej oceny. Nie zmienia to faktu, że to jeden z najdroższych stadionów Świata w swojej klasie.
Aha ...
Cytat:
|
[...] powierzchni komercyjnych mało, nie zaprojektowano tam systemu odprowadzania deszczówki, brak parkingów.[...]
|
108 000 m kw. powierzchni komercyjnej jak dla mnie jest ok. Mało? Na warszawskim X lecia, powierzchnia komercyjna wynosi 44 000 m kw. Nie ma parkingów i systemu odprowadzania wody? Oczywista bzdura. Parkingi oczywiście w Bukareszcie są bo muszą być i to odpowiednia liczba miejsc parkingowych do pojemności stadionu - kryteria UEFA, to samo z systemem odprowadzania wody. To jest stadion pięciogwiazdkowy. Na dodatek w 2012 r. odbędzie się tam Finał Ligi Europy.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Stadionul_Na%C5%A3ional
I jeszcze jedno. Stadion X lecia nazywany przez Rząd RP "narodowym" przez brak bieżni jest dla mnie mało funkcyjnym (bo nie wielofunkcyjnym) głazem. Właściwie to koszykiem. Za gigantyczne pieniądze.
Oprócz piłki nożnej, imprezy o zasięgu europejskim lub światowym, takie jak np. lekkotletyczne będą mogły się odbywać ale na ... Stadionie Narodowym w Chorzowie. Nie mówiąc już o ewentualnym organizowaniu letniej Olimpiady.
W Bukareszcie również chyba nie ma bieżni ale nie wiem na 100% bo stary stadion Lia Manoliu ją posiadał.
Cytat:
[...] Tu to wyskoczyłeś jak gumka z majtek. [...]
[...] porównanie zrobiłeś tak jak miodu z gównem.[...]
|
Niby "kwieciste" i poetyckie słownictwo ale ...
Cytat:
[...]Zanim coś napiszesz to pierwsze się dowiedz co i jak(bez napinki) a tu masz ku temu lekturę [...]
|
... słowo wyposażony piszemy przez "ż" (przynajmniej 1 raz napisałeś to dobrze

). Zanim więc coś napiszesz to tu masz lekturę:
http://sjp.pwn.pl/
Bez napinki, oczywiście

Dzięki za linka.