studio napisał(a):

Z wysokimi cenami niestety wszedzie jest problem, chyba najnormalniej do tego tematu podchodza na Lechii, choc nie wiem jak na Slasku teraz bilety sie ksztaltuja, ktos sie moze wypowiedziec.
|
Ceny na Śląsk na nowym stadionie:
Cytat:
Zgodnie z wcześniejszymi obietnicami, ceny biletów na nowy stadion nie zostaną podniesione. Przeciwnie, większość osób odczuje obniżkę, dzięki nowemu systemowi ulg dla uczniów, studentów do 26 roku życia, kobiet i seniorów, którzy ukończyli 65 lat. Każdej z tych grup przysługiwać będzie 20 procent zniżki od podstawowej ceny biletu (zniżki oczywiście nie łączą się ze sobą). Uczniowie i studenci przy kupowaniu biletu muszą okazać ważną legitymację szkolną lub studencką.
Ceny biletów na mecze zaliczone do kategorii tańszej na trybuny B i D (za bramkami) w przedsprzedaży wynosić będą 20 zł (ulgowy 16 zł), a w dniu meczu 25 zł (ulgowy 20 zł). Bilet rodzinny na te trybuny kosztować będzie 30 zł (przedsprzedaż) i 40 zł (dzień meczu).
Ceny biletów na mecze zaliczone do kategorii tańszej na trybunę C (wzdłuż linii bocznej) w przedsprzedaży wynosić będą 35 zł (ulgowy 28 zł), a w dniu meczu 40 zł (ulgowy 32 zł). Bilet rodzinny na tą trybunę kosztować będzie 50 zł (przedsprzedaż) i 60 zł (dzień meczu).
Bilet rodzinny uprawnia do wejścia na stadion całą rodzinę, bez względu na jej liczebność. Bilet taki może kupić małżeństwo lub rodzina składająca się przynajmniej z jednego rodzica (lub opiekuna prawnego) oraz przynajmniej jego jednego dziecka poniżej 18 roku życia. Wejściówka taka obowiązuje dla modelu rodzice - dzieci lub żona - mąż, inne koligacje nie uprawniają do zniżki. Bilet rodzinny nie obowiązuje na trybunie A.
|
http://www.slaskwroclaw.pl/7389191.dhtml
Z tego wszystkiego najlepszy jest bilet rodzinny, na trybunę C za 50 zł może wejśc nawet kilka osób (np. rodzina z kilkoma dziećmi) bądź małżeństwo, ja sam taką opcję wybrałem i idę z żoną. Czyli wychodzi 25 zł od głowy u mnie, a jak ktoś ma kilka dzieci to jeszcze taniej.
Plan stadionu:
Sektor B - młyn, X- dla gości (na mecz z Lechią wyjątkowo dla kibiców Śląska, bo lechiści usiądą na sektorze B razem z fanatykami). A- najdroższy sektor i strefa VIP.