Wyświetl pojedynczy post
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.10.2011, 12:40
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Ale przecież w reprezentacji Słowenii gra zupełnie inny Kirm. Ten z pierwszego meczu z Levadią: owszem, szalenie nieskuteczny, ale niesamowicie zadziorny, wybiegany, walczący. I niezły w grze kombinacyjnej.

Powiem szczerze: jeszcze nigdy nie widziałem aż takiej dysproporcji między grą zawodnika w klubie i reprezentacji. Zupełnie różne światy!
Tu się trochę zagalopowałeś - Kirm w reprezentacji jest podobnie nędzny jak ten nasz. Może mu się bardziej chce ale reszta jest taka sama.
Kirm miał rewelacyjne wejście - ale też trzeba powiedzieć że graliśmy z Levadią, potem już grał mniejszą lub większą kichę.
Ja go przez długi okres broniłem, najeżdżałem na Małego i Brożka że duszą talent Słoweńca, wiecznymi pretensjami ale już dawno temu doszedłem do wniosku że to marność nad marnościami.Ten ostatni sezon tylko zamydlił oczy bo faktycznie statystyki miał bardzo dobre ale i wtedy miotał się okrutnie po boisku.To był jego taki sezon konia u nas - na te pewnie ponad 100 strzałów , 9 mu weszło
Teraz jeden mu się udał, reszta to podania do bramkarza bądź 'w buraki'.
Jedyny jego plus jest taki że jest pod grą.To nie jest Zieniu który znikał i tak w 60 minucie człowiek sobie myślał - o Zieniu wszedł w przerwie a potem się okazywało że on gra od pierwszej

Zresztą z Kirmem będzie tak jak z Zieńczukiem.Jak odszedł od nas to od razu poznali się na nim w Grecji, potem wrócił do Lechii gdzie kopał sie po czole i teraz kopie się po czole w Ruchu
Taki sam los czeka Kirma bo na pewno jakiś solidny naiwniak się znajdzie, co go weźmie.

Ogólnie dla mnie Kirm jest zawodnikiem z tej ostatniej grupy - na których nie da się patrzeć na boisku.Brak dryblingu, brak przeglądu sytuacji oraz technika w stylu Łobo czyli nikt nie wie gdzie zagrana piłka poleci

I tak jak kiedyś pisałem - oglądając grę Wisły, nie należy się podniecać nazwiskami tylko dobrze przeanalizować kto gra i jak gra
Wisła nie może grać dziś dobrze w ataku - mając Kirma,Gargułę,Jirsaka, Nuneza(ten ostatni na szczęście gra lepiej), podobnie z tą defensywą co mamy, nie będziemy grac dobrze w obronie.

Mam nadzieje że w zimie uda się sprzedać Kirma - choćby za tyle co poszedł Ćwielong, oddać komuś Gargułę i na ich miejsce sprowadzić choć trochę lepszych zawodników.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując