|
Ludzie moi! Widzieliście treningi/mecze MESA? Rzadko zdarza się, aby Filip czegoś nie zawalił, nie odstawił "przyrosia", a co dopiero - uratował drużynę. BEZ JAJ. To zwyczajnie KIEPSKI bramkarz, słabszy od Milana(!), duuuuużo słabszy od Sergeia. Dobrze, że Primel już myśli, aby obrabiać kandydatów na przyszłość, gdyż po prostu widzi, iż Filip to nie ta półka. Wielokrotnie zresztą zdarzało mu bezradnie patrzeć/odwracać się/wzruszyć ramionami obserwując postawę Filipa na treningach. Chyba chłop wie, że bramkarza na Wisłę to z niego nie będzie... Mniej-więcej poziom Juszczyka, choć chyba porównaniem krzywdzę Marcina.
Kolejna rzecz - Brud - to samo, co wyżej. Chłopak naprawdę przeciętny w defensywie, totalnie bezproduktywny w ofensywie. Jest parcie kibiców, Maaskant się ugina, daje chłopakowi szansę, choć włączył go do zespołu, bo zwyczajnie nie było kogo.
Mam nadzieję, iż niektórzy przejrzeli na oczy i nie będą płakać tak zawzięcie o Polaków - Brud to poziom ćwierć-Nuneza, a Kurto ćwierć-Pareiki. Michał Czekaj to nieco inna sytuacja, na Ekstraklasę jest zwyczajnie kiepski, choć kiedyś może coś tam...Tu chociaż widać przebłyski, potrafi dobrze i mądrze zagrać z tyłu, natomiast wcześniej wymienieni Panowie to naprawdę nie ta liga - uwierzcie, że widziałem ich nie raz, nie dwa i nie dwadzieścia dwa.
Tym bardziej - taki mecz jak dzisiaj, a chłopcy nie potrafią nic pokazać(Brud, Garguła, Boguski, Stanek-nawet jednego zrywu) - wy chcecie Polaków? Błagam, bez jaj. Potrafiłbym pogodzić się z tym, iż moja Wisła byłaby kiepska piłkarsko, ale POLSKA, pod jednym warunkiem - ci Polacy musieliby zapierdalać na 110%, na razie ci, którzy są u nas mają grę w dupie w takim samym stopniu, jak obcokrajowcy. A obcokrajowcy po prostu potrafią więcej - dlatego grają.
Nie ma co płakać i, po tym poście, skakać sobie do gardeł. To moja opinia, mam nadzieję, że trafi do tych zaślepionych. Dajmy pracować Maaskantowi, choć nie jestem "jego fanem". Bojkotujcie weszło i inne warszawskie ścierwa, WSPIERAJCIE SWÓJ KLUB.
DO ZOBACZENIA NA PODBESKIDZIU!!
|