|
Nie ma co rozdzierać szat. Legia po prostu zbudowała akademie kilka lat temu, mają więcej boisk treningowych niż my i pierwsze efekty są. U nas wszystkiemu winny jest trener i dyrektor sportowy, bo wszystko musi być na już. Brak czasu, aby spokojnie wszystko zrealizować. Zdenerwował mnie jednak Basałaj swoją wypowiedzią, w której stwierdził, że wybudowanie ośrodka łatwiej byłoby zrealizować po awansie do LM. [ ja osobiście odebrałem to jako jedyny warunek jego powstania. Kiedy przychodził blisko półtora roku temu zapowiedział, że budowa ruszy w drugiej połowie tego roku. Wiemy już, że tak się nie stanie i kolejny rok zmarnowany. Może zamiast ściągać za darmo zawodników pokroju Lameya i Jaliensa to ich kontrakty przeznaczyć na budowę bazy. Inaczej w perspektywie kilku najbliższych lat będziemy daleko w tyle porównywani do Piasta Gliwice czy Polonii Bytom.
Nasza gra nic się nie poprawiła w przeciągu tego roku. Wyniki lepsze niż gra chyba najlepiej świadczą o tym. Maaskanta jednak nie ma sensu zmieniać skoro dalej pozostaną zawodnicy sabotujący grę. Mam jednak do niego żal, że mimo fatalnej gry ciągle gra ta sama 11 i żadnych zmian [ chyba, że wymuszone kontuzjami ]. Aby w Wiśle było lepiej musi zmienić się przede wszystkim podejście samego właściciela.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|