Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2011, 09:07
Sartre napisał(a):Wyświetl post
Co do błędów sędziowskich: ja rozumiem, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, ale dla mnie osobiście jest KOLOSALNA różnica między nabitą ręką cofaną do ciała*, której sędzia nie zauważył lub uznał że nie była celowym zagraniem, a zobaczeniem spalonego, którego nie było. To nie jest tak, że sędzia nie zauważył. To jest tak, że sędzia zobaczył coś, czego nie ma! Oglądałem tę końcówkę i jak zobaczyłem co się stało, to byłem w szoku - to było wyraźne, że tam nie było spalonego, nie o centymetry, ale o metr. Poczuj taki błąd - mieć takie zaburzenie wzroku, żeby zobaczyć coś, czego nie ma, żeby zamienić miejscami piłkarza w białej koszulce i piłkarza w niebieskiej - o metr! Faul, że piłkarz uwieszony na bramkarzu wpada z nim do bramki uniemożliwiając skuteczną interwencję też subtelny nie był. No bo gdzie miał się patrzyć sędzia? W trybuny? Na tego, co piłkę kopnął, a już olewał gdzie ona leci? Liniowy wiązał buty? Też gigantyczny błąd, z gatunku takich, że sędzia musiał dostać porażenia mózgowego w tej chwili. Dla mnie jest jednak różnica, bo o ile pewnych rzeczy można nie zauważyć, to w takich sytuacjach można się spytać - po cholerę ci goście w czarnym w ogóle biegają po boisku? Bo żeby czegoś takiego nie zauważyć, trzeba po prostu zajmować się czymś innym, niż pracą do której się zostało wynajętym.
Tak nawiasem mówiąc, to nie wiem czy zauważyłeś kiedykolwiek, że inaczej widzi się pewne sytuacje z poziomu boiska, a inaczej z kamery ustawionej gdzieś wysoko. Inaczej widzi się z tego samego poziomu, co piłkarze, gdy jeden zasłana drugiego, a inaczej z góry gdy wszystko widac jak na dłoni. Jasne jest, że sędzia wczoraj na ŁKSie sie pomylił, ale nie sugeruj, że ta pomyłka była celowa. Moge usprawiedliwić sędziego, który w tłoku pod bramką nie widz nieczystego zagrania, nie mogę usprawiedliwić FIFA, że nie chce wprowadzić analizy video.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując