Wyświetl pojedynczy post
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2011, 01:11
Wit.Ek. napisał(a):Wyświetl post
Mylisz się.
Po pierwsze. W sezonie 2012/2013 będzie obowiązywał ranking 2011. Ranking 2012 bedzie decydował o starcie klubów rok póxniej czyli w sezonie 2013/2014
Po drugie. Zajęcie miejsca 18-21 oznaczać będzie, że wszystkie kluby grające w LE zaczynają od II rundy. Także zdobywca pucharu.
Pojawiła się może pewna niejasność, zgadzam się z tobą ale ja patrzyłem na to z innej perspektywy. Zależy jak się na ten ranking patrzy. Nie ulega wątpliwością, że ranking 2011 jest przygotowany na rok następny dla zespołów kończących sezon 2011/2012, chodziło mi o to, że ranking 2011 określa rozstawienie/start zespołów z kończącego się sezonu 2011/2012 na sezon kolejny, czyli 2012/2013.

Odnośnie tego drugiego, to miałem w edit dopisać moją niepewność, gdyż czytałem o tym czymś, że zwycięzca PP traci miejsce w III rundzie na rzecz II rundy ale nie byłem pewny od którego to sezonu ale nasz wszędobylski, wszędoczytalski WitEk oczywiście mnie poprawił , dzięks.

Ale meritum mojego posta zostało na szczęście nie zachwiane i pamiętajmy, liczy się co najmniej miejsce 21,
bo chociaż wszyscy mówią o awansie Legi, szansach Wisły to prawda jest taka, że w tej LE wszystko się może wydarzyć, Legia może jeden mecz zremisować i skończyć z 7 pkt-ami, a Wisła z 3-4, bo zwycięskie mecze naszych drużyn nie zawsze są w 100% pewne, zawsze są jakieś poboczne sprawy, które mogły diametralnie zmienić stan rzeczy. Wyniki są tylko przewagą jednobramkową, a wszyscy wiemy co daje przewaga jednobramkowa po pierwszej części rundy [patrz mecz z Apoelem]

edit.

Mam jeszcze jedną prośbę, możemy w tym wątku rozważać możliwości podziału punktów w grupie Celticu i Sionu Nie jest on znacząco związany z Wisłą ale bardzo ciekawy i warty przedyskutowania na przyszłość.
Ostatnio edytowane przez anthony09 : 24.10.2011 o godz. 01:16.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując