Uran235 napisał(a):

Litości... Jak widzę 4-2-2-2, to mam tylko jedno skojarzenie, bo tylko jedna drużyna na świecie gra tym systemem i to z dwoma zastrzeżeniami:
- nie zawsze
- nie zawsze przynosi to pozytywny skutek
Tą drużyną jest... Brazylia! Mam nadzieję, że dostrzegasz różnicę pomiędzy kapitałem ludzkim w Wiśle i w Brazylii?
|
Wiele drużyn gra 4-2-2-2 tylko że uogólniając podaje sie 4-4-2, tak samo jak w naszym przypadku pseudo 4-3-3
Uran235 napisał(a):

|
Yhym. Pierwsza rzecz - sugerujesz tak naprawdę na przejście z 4-3-3, które ostatnio wygląda jak 4-2-3-1 na 4-2-2-2, które też będzie wyglądało jak 4-2-3-1. Intrygujące. Wszystko to tylko po to, żeby było na boisku dwóch typowych nominalnych środkowych napastników, z czego jeden nie będzie grał na swojej pozycji. Super.
|
Nie będzie wyglądało jak 4-2-3-1 bo wycofywanie się jednego z napastników po piłkę nie robi z niego nagle trzeciego pomocnika.
Inne zadania na boisku ma Garguła w 4-2-3-1, a inne by miał Genkov w 4-2-2-2.
Uran235 napisał(a):

|
Genkov, który nawet zdrowy często nie ma sił na bieganie?
|
Musisz chyba mieć jakieś uprzedzenie do Genkova bo statystyki mówią co innego.
W meczu z APOELem w Krakowie przebiegł dystans 10 954m.
Faktycznie nie ma sił na bieganie, panie wszystko wiedzący.
Uran235 napisał(a):

|
No to faktycznie. Ten Maaskant to idiota jest - na widły! Krzesłem, krzesłem go! Taka banalna zmiana, jak on tego może nie widzieć. Wystawi tylko jednego zawodnika właściwie na tej samej pozycji, na której gra teraz inny zawodnik. Różnica będzie taka, że ten który gra teraz jako tako umie tam grać, ale nie jest napastnikiem, za to ten, który ma grać, grać tam nie potrafi, no ale jest napastnikiem, więc na pewno będzie zajebiście. Wyniki po 5:0 przyjdą same, zupełnie jak na komputerze.
|
Może dla ciebie Maskant jest idiotą bo dla mnie jest dobrym trenerem.
Wiadomo że jakiekolwiek zmiany systemu mogą różnie wychodzić. Przedstawiłem te obie formacje jako podobne po to aby udowodnić że gra na dwóch napastników nie musi oznaczać systemu Kasperczaka.
Moim zdaniem Genkov z Bitonem mogliby się nieźle uzupełniać. Bułgar gra lepiej głową, tyłem do bramki i jest silniejszy a z koleji Dudu to typowy snajper i lis pola karnego.
Żeby nie było dalej jestem za ustawieniem 4-2-3-1 w przyszłości, ale w chwili obecnej z ofensywnych pomocników/szkrzydłowych do gry jest tylko Garguła i Iliev, reszta albo kontuzjowana, albo słaba.