Kris Dee napisał(a):

Natomiast proponowane 4-2-2-2 to:
4 obrońców, 2 defensywnych pomocników, 2 ofensywnych pomocników(wymieniających się pozycjami), 2 napastników(jeden cofnięty)
|
Litości... Jak widzę 4-2-2-2, to mam tylko jedno skojarzenie, bo tylko jedna drużyna na świecie gra tym systemem i to z dwoma zastrzeżeniami:
- nie zawsze
- nie zawsze przynosi to pozytywny skutek
Tą drużyną jest... Brazylia! Mam nadzieję, że dostrzegasz różnicę pomiędzy kapitałem ludzkim w Wiśle i w Brazylii?
Kris Dee napisał(a):

|
Kirm wylatuje ze składu i mamy dwóch ofensywnych pomocników Ilieva i Gargułe, oczywiście Biton z Genkovem nie stoją jak kołki z przodu czekając na podania, tylko jeden z nich, najlepiej Bułgar gra cofniętego napastnika, wychodzącego po piłki od pomocników.
|
Yhym. Pierwsza rzecz - sugerujesz tak naprawdę na przejście z 4-3-3, które ostatnio wygląda jak 4-2-3-1 na 4-2-2-2, które też będzie wyglądało jak 4-2-3-1. Intrygujące. Wszystko to tylko po to, żeby było na boisku dwóch typowych nominalnych środkowych napastników, z czego jeden nie będzie grał na swojej pozycji. Super.
A który z nich będzie tym cofniętym? Wracający po kontuzji Genkov, który nawet zdrowy często nie ma sił na bieganie? Czy może Biton, któremu piłka odskakuje na 5 metrów przy przyjęciu? Obaj będą niezwykle przydatni. Pierwszy nawet jak coś zdziała w środku pola, to nie nadąży za akcją. Drugi nic nie zdziała w środku pola, bo pod kryciem gubi większość piłek.
Kris Dee napisał(a):

|
Jedyna różnica pomiędzy tymi systemami jest taka że zamiast jednego z ofensywnych pomocników jest cofnięty napastnik, ciężko pracujący na boisku.
|
No to faktycznie. Ten Maaskant to idiota jest - na widły! Krzesłem, krzesłem go! Taka banalna zmiana, jak on tego może nie widzieć. Wystawi tylko jednego zawodnika właściwie na tej samej pozycji, na której gra teraz inny zawodnik. Różnica będzie taka, że ten który gra teraz jako tako umie tam grać, ale nie jest napastnikiem, za to ten, który ma grać, grać tam nie potrafi, no ale jest napastnikiem, więc na pewno będzie zajebiście. Wyniki po 5:0 przyjdą same, zupełnie jak na komputerze.