GaoFeng napisał(a):

Wlasnie skonczyl sie mecz Lechia vs. Lech i kolejny bardzo udany wystep mlodego bramkarza Wojciecha Pawlowskiego. Sadze, ze jest to jeden z najwiekszych talentow bramkarskich w Polsce.
Prawy obronca GKS Belchatow, Filip Modelski, rozegral rowniez kolejny dobry mecz! Wygrywal wiele pojedynkow defensywnych i czesto wlaczal sie do gry ofensywnej.
Fajnie byloby zobaczyc takich utalentowanych polskich zawodnikow w Wisle Krakow!
|
Ja zawsze propagowałem stawianie na młodych, jeszcze nie ukształtowanych piłkarzy [czytaj: Wilk, Żurawski, Głowacki], którzy grali w rep. młodzieżowych i coś mniej więcej w niej znaczyli, bo ktoś kto się nie łapie do młodzieżówki nie będzie do końca owocny dla prawdziwej seniorskiej piłki[czytaj: rep. Polski]. A Wiślacy powinni być automatycznie rep. Polski, czy też innych krajów, tutaj potrzeba graczy "international level".
Kupisz, Modelski ?, Pawłowski?, Borysiuk, Krychowiak, Sobiech, Klich*, Możdzeń
za wcześnie wyjechał, za duży przeskok ale mimo to, że to Craxa to życzę mu powodzenia
Ale pisząc Pawłowski mam na myśli i bramkarza i napastnika, bo ten też fajnie wygląda jak na 19 lat.
Swoje pieniądze zainwestowałbym w Kupisza, Krychowiaka.
A teraz wytłumaczcie mi dlaczego Marcin Kowalczyk przeszedł do Zagłębia a do Wisły nie
Taki zawodnik i do Zagłębia

Podobna sytuacja co z Golańskim.
Dlaczego zawodnicy grający w lepszych ligach przechodzą do średniaka T-ME