Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2011, 20:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Smutne, lubiłem ich.
Czyli co - nie mam paranoi?

Z komentarzy pod ich wypocinami n.t. kartki Dembele:
ML napisał(a):
Może jednak dłuższe wyjaśnienie, bo admineria dziwnie umilkła. Otóż w przepisach, żeby się bawić w ich interpretowanie, zwykle trzeba potrafić przeczytać nie tylko jedno zdanie bądź paragraf, ale całość. Nazywa się to "interpretacja systemowa". Chłopcy znaleźli przepis wymieniający przypadki, które są karane czerwoną kartką i w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku spłodzili artykuł utwierdzający ich w przekonaniu, że koniec roboty, bo nie ma tam napisane "kiedy zawodnik Fulham uderza zawodnika Wisły". Tyle że nie wystarczy stwierdzić okiem niewątpliwego specjalisty i eksperta od piłki nożnej by weszlo.com stwierdzić, że nie zaszła sytuacja "violent conduct" na chybił trafił. Trzeba jeszcze sprawdzić, czy w przepisach nie ma przypadkiem wytycznych co rozumie się pod pojęciem "violent conduct". No i niestety (dla pseudospecjalistów z weszlo.com), przepisy akurat się na ten temat wypowiadają. Tekst przytoczyłem niżej. Przypomnijmy, gracz jest winny "violent conduct" kiedy używa "nadmiernej siły" (excessive force) lub brutalności wobec innego gracza przeciwko innemu graczowi bez walki o piłkę. Teraz czekamy aż w ramach kreatywnej interpretacji specjaliści weszlo.com stwierdzą, że uderzenie, mocne popchnięcie czy jak to sobie tam zinterpretują, odbiegającego i odwróconego piłkarza bez piłki nie jest użyciem wobec niego nadmiernej siły. Może ich zdaniem to typowy aspekt gry w piłkę nożną, kto wie... Na wszelki wypadek: str. 121 najnowszych Laws of the game prosto ze strony FIFA. Powodzenia, specjaliści!
Już po raz drugi matoły sięgnęły po przepisy w języku, którego kompletnie nie znają. Przepuścili kilka punktów prze "google translatora" i na tej podstawie spłodzili kolejny artykulik uderzający (pośrednio) w Wisłę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.10.2011 o godz. 20:51.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując