A ja powiem co caly czas powtarzalem Jaliens jest naszym najlepszym obronca, wczoraj zagral bardzo dobrze. Chavez jest nadal surowy technicznie, taktycznie. Taki przecinak typu kloda pod nogi/pilke przeciwnika.
Co do nuneza pokazal wczoraj cos co sie w szwecji nazywa "Vinnarskalle"= glowa do wygrywania. Chodzi wlasnie o takie typowe cwaniactwo dazenie do wyniku i ciagla proba zaklocenia rywala czy to prowokacja czy upadkiem po odepchnieciu. Po prostu tak sie gra nie podaje sie pilki przeciwnikowi przy aucie rzuca sie ja na ziemie. Jak jest okazja dla przeciwnika do szybkiego rozegrania wolnego to stajesz przed pilka. Jak ktos cie odepchnie padasz na murawe. Kazda dobra druzyna potrzebuje takich kolesi. Dlatego ci ktorzy jada po Nunezie niech sie raczej zastanowia czy naprawde kibicuja wisle.
Tak samo przy golu z jaga. Cwaniactwo i "vinnarskalle" Jaliensa sedzia nie zalwazyl i 1-1! Dla mnie to pozytyw. Co mial przy tej sytuacji zrobic pojsc do sedziego i powiedziec ze gola nie bylo? Chyba jestescie nienormalni?
A potem jazda na Maskaancie ze chroni zawodnikow i probuje zaszczepic im optymizm.
Ta druzyna idzie w dobrym kierunku. Te elementy sa podstawowe w pilce nawet w szwecji ucza ciebie tego od malego. Moze nie aktorstwa, ale zeby naprzyklad krzyknac czy upasc jak ktos cie kopnie czy popchnie.
Na nastepny mecz mozemy wystawic srodek obrony typu deska i Jaliens Efekt ten sam co Chavez - Jaliens. Wygladalo by to tak jak Jaliens nie zdazy za przeciwnikiem to rzuca mu deska pod nogi moze trafi pilke moze przeciwnika. Efekt ten sam a przynajmniej nikt nie bedzie stal w polu karnym gdy druzyna podnosi linie obrony a umiejetnosci typu wyprowadzanie sensownie pilki z pod pola karnego oceniam na takie same = Chavez - Deska 0-0.
Nie mam nic do Chaveza osobiscie ale nierozumie czemu niektorzy widza w nim superstopera. Bo nim nie jest.
Co do komantatorow jak zwylke dno zenada jechanie po Wisle, a Legia taka fajna itd. Juz dawno przezucilem sie na wycziszanie glosu tv odpalam se fajne mp3, zapalam gibona, nalewam piwko i hej wiselkaaaa!!!!! Polecam wszystkim taki sam tryb ogladania meczow

.