|
No nareszcie dobry mecz w naszym wykonaniu . Nie jesteśmy jednak tak słabi , jak to kreuje większość kibiców i media , jeśli zespół z Premier league praktycznie nie stwarza w meczu 100% sytuacji .
Można powiedzieć - grali w 10 , ile to razy graliśmy w 10 ze słabszym przeciwnikiem , a i tak prowadziliśmy grę , wręcz zamykaliśmy ich na własnej połowie . Fulham tego nie potrafiło . Wisła grała z głową , może czasami brakowało ludzi z przodu , ale własnie takie mecze , zaprocentują za rok w pucharach . Brawa za walke i ambicje. W końcu drużyna Maaskanta zagrała dokładnie tak jak musiała zagrać . I wygrała .
Oceny indywidualne:
Pareiko - bez zarzutu , 7
Lamey - 6 - dobry mecz , ale szybkości to mu już nie przybędzie . Widać że gra z przymusu , ale dzisiaj nie oddawał tyle pola jak w Holandii.
Jaliens - 8 , oglądajmy takiego Jaliensa w każdym meczu i kibice juz nigdy nie bedą go 'ściągać' z boiska
Chavez - 4 , niestety równia pochyła w dół . Musi odpocząć 2-3 spotkania bo się nam czołowy zawodnik kompletnie posypał .
Diaz - 6 , 3-4 razy go niemiłosiernie ograli , ale jak na niego dawał rade . Poza tym nieźle dogrywał piłki do przodu.
Wilk - 7 , często grał na alibi , ale nie odpuszczał , bardzo dobry mecz
Nunez - 8 , szkoda będzie się z nim żegnać ( jesli rzeczywiście ma klauzule 1 mln euro ) , bo o lepszego łącznika obrony z atakiem ciężko ( jak na nasze warunki ) .
Garguła - 5 - w moim przekonaniu dzisiaj zawiódł . Coś mi się wydaje że juz nigdy nie wróci stary Garguła . Brak mu tej nieszablonowości którą miał kiedys . Poza tym za szybko siadł fizycznie
Kirm - 5 - dynamiczy , ale nie wygrwał pojedynków , ne oczekiwałem po nim cudów
Iliev - 8 - w I połowie przewyższał o 2 klasy nawet napastników Fulham . Fantastyczny mecz w I połowie . W II opadł potwornie z sił
Biton - 8 - Kupić . Jesli kosztuje 1,5 mln to wziąść kredyt . Po tylu bramkach jego wartość już teraz oscyluje w granicach 3-4 mln euro , a potencjałem imo ma większy niż Rudniev .
Czekaj , Brud , Boguski - dobrze ich widzieć w końcu na boisku . Maaskant odrabia zadanie domowe .
Ta drużyna może być tylko lepsza . Pamiętajmy bez kogo ta drużyna musi w tej chwili grać .
|