FraMat napisał(a):

Chyba źle odczytujesz moje posty.
Ja nie robię z Maaskanta nowego Peterscu.
Wskazuje tylko na podobieństwo sytuacji: zarówno Petrescu jak i Maaskant sa trenerami spoza układów PMS.
Podobnie jak Petrescu tak i Maaskant usiłuje wprowadzic do naszej gry elementy futbolu nowoczesniejsze niż rozkminki z podręcznika Talagi.
Podobnie jak Petrescu tak i Maaskant są nieustannie na cenzurowanym
|
Chyba żartujesz, z tym cenzurowanym ? Maaskant gdy tu przychodził już za samo pochodzenie dostał dwa razy większy margines błędu niż dostałby każdy polski trener, a teraz ma to na co sobie zasłużył po pierwsze gadaniem głupot, a po drugie brakiem efektów jego pracy. Jestem pewien, że każdy polski trener będący na jego miejscu już dawno zostałby zwolniony.
Poza tym do tej wyśmiewanej PMS to też jest kolejny mit, że wszystko co polskie jest 'be". Tak się składa, że jednak najlepsze wyniki polskie kluby osiągały z polskimi trenerami. Poza tym jest dużo młodych, zdolnych i raczej dobrze wykształconych trenerów nie tylko w pzpn-owskiej kuleszówce ale także na zagranicznych stażach czy podręcznikach.
Już graliśmy w pare meczy w tej rundzie gdzie drużyny prowadzone przez polskich treenrów przewyższały nas taktycznie.