Wyświetl pojedynczy post
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2011, 18:00
willow napisał(a):Wyświetl post
No widzisz, jak również jestem tego samego zdania, choć... nie do końca
Wiadomo, piłkarzy mamy, jakich mamy. Ale trener jak dla mnie też przeciętny. Drużyna nie ma żadnego progresu, dalej nie widać automatyzmu w grze, wypracowanych schematów, a czasami mam wrażenie, że nawet brakuje motywacji.
A jakby nie było, od tego jest trener.
Mając świetny skład i piłkarzy za kilkadziesiąt milionów Euro to nie sztuka grać jak z nut. Sztuka jest piłkarzy czegoś nauczyć.
A my po takim czasie pracy Roberta nawet rożnych nie potrafimy bić jak biali ludzie.

.
Ja rozumiem doskonale, że gra nie wygląda tak jak trzeba. Ale nie rozumiem zarzutów do trenera o brak progresu. A może po prostu wiecej sie nie da ? - przecież o stylu decydują piłkarze którzy już wyżej nie podskoczą. Sobolewski, Jirsak, Wilk, Jaliens, Chavez.
Gracze ze środka pomocy i obrony. Środek pola jest od nadawania tonu grze, napędzania akcji, a środek obrony od rozpieprzania napastników w pył. Tego u nas nie ma .
Jest stary Sobolewski grajacy w konstrukcji na alibi i mocno przeciętny Wilk, nadajacy się jedynie do biegania za piłką, jest słaby Czech, a no tak, jest jeszcze krzyk rozpaczy Holendrów o dobrego pomocnika na którego nie ma kasy czyli -Filip z konopi Nunez - co to nigdy do tej pory na środku pomocy w karierze nie grał.
No do cholery, przecież jakikolwiek trener by ich nie wział pod swoje skrzydła, akurat na tych newralgicznych pozycjach będzie miał piłkarzy starych bądź słabych - niereformowalnych.

Albo idzie kasa na zmianę tego stanu rzeczy, przychodzą konkretni ludzie na te pozycje i mamy progres. Albo dalej się bawimy jak p Cupiał do tej pory czyli zmieniamy trenerów i czekamy na cud.
Ostatnio edytowane przez tofik : 18.10.2011 o godz. 18:10.
..
Odpowiedz cytując