|
Cóż, ostatnio trochę rzadziej się wypowiadam, ale głównie dlatego, że czytając ostatnie wypowiedzi Wolfy'ego w pełni się pod nimi podpisuję.Maaskant może być zwolniony w każdej chwili, problem polega na tym, aby znaleźć w takiej sytuacji trenera lepszego od niego.Sądząc z tego co się teraz dzieje wszystko wskazuje na to, że następnym wybrankiem może być przedstawiciel mitycznej "PMŚ" co automatycznie wyklucza kategorię "lepszy"
Nikt nie twierdzi, że mamy trenera wybitnego w skali europejskiej.Mamy trenera młodego, na dorobku cały czas uczącego się.
O ile w skali europejskiej trenera mamy przeciętnego to większość piłkarzy nawet takiego poziomu nie osiągnęła.Jeżeli w ostatnim okienku grzebaliśmy przede wszystkim w śmietniku to jak można oczekiwać, że znajdziemy tak dania z Wierzynka? Walckx dysponując tak ograniczonym budżetem potrafił i tak załatwić Bitona i dobrze prognozującego Jovanovic'a.Główny zarzut w jego kierunku - Jaliens był już wielokrotnie omawiany i dla mnie sprawa jest jasna - 99 jeśli nie 100% krytykujących teraz ten transfer to hipokryci.
Wracając jeszcze do Maaskanta z tak słabym materiałem potrafił zrobić w Pucharach w moim przekonaniu wynik ponad stan a już na pewno na maksymalnym poziomie.Oczywiście ja też widzę szereg błędów tylko kto ich nie popełnia?
Wzywanie do zwolnienia Maaskanta jest jednocześnie prośbą o powrót do łask PMŚ i zrobienie kolejnego kroku w tył.Jeżeli chcecie na ławce oglądać kolejnego magika to jest to świetny pomysł!...
|