Ja nie rozumiem tego samobiczowania się kibiców Wisły.
Sędziowie - nie tylko tacy wyrobnicy jak Lyczmański - nawet wielkie gwiazdy- czasami popełniają błędy. Wszyscy wówczas mówią, że futbol to gra błedów, w tym również błędów sędziów. Dopiero jak sędzia myli się na korzyść Wisły - wszyscy robią potężne zamieszanie wokół tego.
Każdy pamięta jak kilka lat temu sędziowie przestali ogwizdywać karne dla Wisły - bo nagonka medialna PS do tego doprowadziła.
Przypominam sobie ostatnią nagonkę sprzed 2-3 lat na Siejewicza - który rzekomo gwizdał pod Wisłę !!! Po kilku głupich tekstach - Siejewicz przestał dostrzegać faule i zagrania przeciwników Wisły, żeby nie dawać kolejnej pożywki dla Kołtoniowatych mediów.
Przypomina się przedostatnia kolejka sezonu 2009/2010, gdy na Suchych Stawach nie uznano prawidłowej bramki Głowackiego, a w toczącym się równocześnie pojedynku Ruchu z Amiką - sędzia nie dostrzegł ewidentnego faulu taktycznego Arboledy (czerwona kartka), w wyniku czego w ostatniej akcji Amika zdobywa bramkę na miarę mistrzostwa.
Jakoś wówczas kolesie z weszło, z Cyfry, Kołtonie i inne chłopaki nie widziały "spisku" - po prostu tak ułożyły się te 2 mecze. To że Wisła przez to straciła MP, a AMika je zyskała - to po to żeby liga była ciekawsza......
Lyczmański popełnił kilka błedów w całym meczu, mylił się na korzyść Wisły ale także na korzyść Jagi. Swoją drogą i tak chłopaki z C+ - mimo jawnego określenia swoich poglądów, są z tego towarzystwa w miarę OK. Reszta to ...... Wracając zaś do Mielcarskiego - nie wiem co mu zrobili w Wiśle, ale nawet Kazek takich głupich wstawek nie ma co Grzesio. Jeżeli ktoś miałby być współkomentatorem w C+ na meczach Wisły - to każdy nawet Węgrzyn, byle nie Mielcarski, który o Wiśle dobrego śłowa nigdy nie powie.
Wkurza mnie też, że kontrowersyjne sytuacje - faul na Gargule, faule w I połowie - w ogóle zostały pominięte przez Ekstraklasa TV.
Twierdzenie, że Jaga prowadziła gę grając z kontry - jest wybaczalne w przypadku kibica Jagi. Aczkolwiek z punktu widzenia zdrowego rozsądku - raczej niedopuszczalne i alogiczne.
Zgadzam się Planc z twoim spostrzeżeniem - może chodzi o to, że Bunoza jest lewonożny, a Chavez i Jaliens prawonożni