Wyświetl pojedynczy post
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2011, 09:04
1q2 napisał(a):Wyświetl post
No widzisz - wywalić Maaskanta, zatrudnić kogoś kto to spełni(ładna ofensywna gra) i wszyscy będą żyć długo i szczęśliwie.Tu właśnie można by się zapytać - co było brane?

Wisła w ostatnim czasie wzięła ok 8 mln euro ze sprzedaży , kupiła za jakieś 2 miliony a oczekiwania są większe niż były wcześniej czyli gdy kasa nie była na - 6 tylko na 0.
Basałaj tak na prawdę może wszystkich sprzedać, wziąć chłopaków z dzielni i nadal oczekiwać ładnej i ofensywnej gry która przyciągnie widzów na stadion.

Wiesz, gdybym miał choć promyk nadziei że zmiana trenera coś przyniesie to był bym pierwszy, tyle że jestem przekonany że nic to nie da na plus w szerszej perspektywie, oprócz zamydlenia sytuacji - ot taki ruch marketingowy - Maaskant się zgrał więc damy ludowi kogoś innego - może kupią to chociażby przez chwilę i zyskamy kilka tyś na meczu.Może nawet Ty przyjdziesz, zaciekawiony nowym trenerem

Tyle że to do niczego pozytywnego nie doprowadzi.Dla mnie Maaskant dziś to jest ostatnia osoba do zwolnienia w tym klubie - gdzie jest oczywiste że popełniał, popełnia i będzie popełniał błędy
Mimo wszystko dla mnie jak już zwolnimy grajków to może wtedy też przyjdzie czas na zwolnienie trenera, ale na pewno nie odwrotnie.
Zeby zrobic dobre transfery wcale nie trzeba wydawac masy pieniedzy. My nie sprowadzilismy zlych zawodnikow: krolowie strzelcow przyzwoitych lig, reprezentanci swoich krajow - na papierze ten sklad wyglada bardzo silnie w polskich realiach ale po 1,5 roku pracy trenera Maaskanta efekt jest taki, ze z kimkolwiek nie gramy to sa problemy, a w wiekszosci meczy to nasz rywal jest lepszy (i nie mowie tu o Twente, ale o rywalach pokroju Jagi, Ruchu czy Widzewa).
Ta druzyna jakis potencjal ma ale Maaskanta nie potrafi wydobyc z niej tego co najlepsze. Glownie przez to, ze jest niereformowalny i uparty, a patrzac jak ocenil sytuacje z meczu z Jaga moze i slepy. Kazdy popelnie bledy ale jak to powiedzial jeden z bossow w mojej korporacji wazne zeby sie na nich uczyc i ich nie powielac. Mozesz popelnic blad ale nie wolno Ci popelnic tego samego bledu drugi raz. Maaskant ciagle popelnia te same bledy.
Ja juz dawno sobie wyrobilem zdanie na temat Maaskanta jako trenera, a po ostatniej wypowiedzi uwazam go dodatkowo za malego czlowieka. Rowniez uwazam, ze byla to wypowiedz kompromitujaca klub.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując