yarow:
Cytat:
W (również) Krakowie odbywają się ostatnio pewne imprezy "europejskie" w tym przytoczona wcześniej ta, dotycząca korupcji w sporcie (spotkanie ministrów sportu państw UE) a i niedawno szczyt gospodarczy państw UE [Forum Rynku Wewnętrznego]. Czyli ten "szczyt"odbył się z jakichś przyczyn w KRK (jak wiele innych "szczytów" wcześniej) tak jak z jakichś przyczyn chwilowo zamieniono Nyon na Kraków.
Intuicyjnie więc sądzę, że ponieważ jest tak, iż w KRK jest miło , miasto prestiżowe, miasto bez megalomanii można powiedzieć reprezentujące Polskę, a przy okazji świetne do tak zwanych delegacji czyli wyżerki za darmochę to przy okazji biurokracja uefowska zdjąć z siebie zechciała publicznie to co co jej jeszcze siedzi na sumieniu czyli kwestię krakowską.
|
Pewnie masz rację - tak właśnie było.Pytanie brzmi czy rzeczywiście znajdą się osoby, których mogło "pocieszyc" odbycie tutaj losowania baraży?
Jak dla mnie to robienie trochę niepotrzebnej szopki - a chwalenie się tym przez Majchrowskiego to już szczyt bezczelności...
Cytat:
|
Sądzę, że wiele osób spośród mieszkańców Krakowa (choć nie jestem uprawniony aby mówić w ich imieniu) - pomimo nieudolności Jego beznadziejnych władz i faktu, że dwie następujące po sobie ekipy rządowe w RP miały Kraków kolokwialnie mówiąc w d ... ie - ma zwyczajnie prawo "ogrzać się' w blasku Mistrzostw, otrzeć się o nie, być blisko nich (szczególnie dzieciaki) a nawet zarobić na nich.
|
Znowu zapewne masz rację.Ja zresztą zdaje sobie sprawę, że to co poprzednio napisałem jest rozwiązaniem po pierwsze nierealnym a po drugie sprzecznym z oczekiwaniami większości osób.Nie mniej gdyby taki scenariusz się sprawdził to uważam, że taki protest byłby czymś baaardzo wymownym
Cytat:
|
Kilka ekip a można powiedzieć, że największych ekip piłkarskich tutaj, wygeneruje strefę kibica, dziennikarzy stacji telewizyjnych czyli medialne zaistnienie, jakąś tzw. atmosferę oraz kasę. Dodatkowo baza sędziowska i ośrodek szkolenia sędziów nie pozwoli zapomnieć o Krakowie podczas Euro.
|
Mówimy jednak cały czas o zbieraniu okruchów ze stołu.Zapewne takich okruchów będzie jeszcze więcej biorąc pod uwagę rangę naszego miasta i absurdalnosc tej decyzji.Dla mnie sprawa jest jasna - organizatorzy wypieli się na Nas, więc zgodnie z prawem Hammurabiego my powinniśmy się wypiąc na nich....