Martinus napisał(a):

W Portugalii o ile dobrze pamiętam pojemność stadionu problemem nie była.
To, że Kraków jest pięknym miastem jest oczywiste, ale jak widać pomimo najwyższych ocen nie wystarczyło to do otrzymania organizacji.W związku z tym na prawdę nie rozumiem z jakiej paki losowanie było właśnie u Nas.]
|
Prawem niejakiego Kaduka

Jest też Kraków de iure miastem stołecznym i z tej strony możnaby tę kwestię ugryźć
W (również) Krakowie odbywają się ostatnio pewne imprezy "europejskie" w tym przytoczona wcześniej ta, dotycząca korupcji w sporcie (spotkanie ministrów sportu państw UE) a i niedawno szczyt gospodarczy państw UE [Forum Rynku Wewnętrznego]. Czyli ten "szczyt"odbył się z jakichś przyczyn w KRK (jak wiele innych "szczytów" wcześniej) tak jak z jakichś przyczyn chwilowo zamieniono Nyon na Kraków.
Intuicyjnie więc sądzę, że ponieważ jest tak, iż w KRK jest miło

, miasto prestiżowe, miasto bez megalomanii można powiedzieć reprezentujące Polskę, a przy okazji świetne do tak zwanych delegacji czyli wyżerki za darmochę to przy okazji biurokracja uefowska zdjąć z siebie zechciała publicznie to co co jej jeszcze siedzi na sumieniu czyli kwestię krakowską.
Cytat:
|
[...] ja w takim razie taką "namiastkę" mam głęboko w dupie... [...]
|
Może i ja też, ale żyją w KRK jeszcze inni mieszkańcy ...
Cytat:
|
[...] Uważam po prostu, że Kraków od Euro w geście protestu powinien się całkowicie odciąć.W związku z tym oczywiście takich baz w Krakowie być nie powinno, ale z tego co słyszę tutaj sprawa już jest przesądzona...
|
Sądzę, że wiele osób spośród mieszkańców Krakowa (choć nie jestem uprawniony aby mówić w ich imieniu) - pomimo nieudolności Jego beznadziejnych władz i faktu, że dwie następujące po sobie ekipy rządowe w RP miały Kraków kolokwialnie mówiąc w d ... ie - ma zwyczajnie prawo "ogrzać się' w blasku Mistrzostw, otrzeć się o nie, być blisko nich (szczególnie dzieciaki) a nawet zarobić na nich.
Kilka ekip a można powiedzieć, że największych ekip piłkarskich tutaj, wygeneruje strefę kibica, dziennikarzy stacji telewizyjnych czyli medialne zaistnienie, jakąś tzw. atmosferę oraz kasę. Dodatkowo baza sędziowska i ośrodek szkolenia sędziów nie pozwoli zapomnieć o Krakowie podczas Euro.
Kto wie czy ten wszystkie elementy wzięte razem "do kupy" nie dadzą więcej korzyści niż "odbycie się" jednego meczu i Adieu ...