anthony09 napisał(a):

Chociaż jest to temat o budowie R22 a nie Euro 2012 to chciałbym podkreślić, że Zbigniew Boniek powiedział całą prawdę!
Kraków wysłał taką aplikację, że nie było innego wyboru, bo gra na "bez obrazy" R22 w obecnym stanie jest niedopuszczalna. Kraków powinien mieć stadion nie na 33 tys. lecz na ponad 45 tys. i nie chodzi mi tutaj tylko wyłącznie o sferę gry na stadionie miejskim Wisły, bo hala w Czyżynach nie rozwiązuje sytuacji z brakiem miejsca na koncerty światowych artystów i innych widowisk. Aspekt funkcjonalności i wizualny naszego stadionu sam odrzucił Kraków w wyścigu po Euro 2012 i wszystkie głupie wyjaśnienia , że 4 miasta zostały wybrane dzięki protekcji polityków są śmieszne, bo Majchrowski nic szczegółnego dla Euro 2012 nie zrobił, a to że będziemy gościć w Krakowie Holandię, Włochy, Anglię wcale mnie nie dziwi jeśli popatrzymy na lokalizację, transport i boiska główne ale jak ci wszyscy zobaczą "resztę" bazy piłkarskiej w Krakowie to dostaną oczopląsu.
sry za lekki oftop ;]
|
Śmieszne? Nie chcę do tego wszystkiego wracać bo już z 10 razy o tym pisałem ale chciałem przypomnieć o zmianie punktowania poszczególnych kategorii w trakcie konkursu, bez której to zmiany Kraków byłby na 4. miejscu. Może i Majchrowski zawinił co nie zmienia faktu, że były osoby którym zależało na tym aby Kraków odpadł