Wyświetl pojedynczy post
Rosomak
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.10.2011, 22:31
Witam po okresie absencji.
Przemyślałem sobie przez ten okres wiele spraw, m.in. takich bardzo przyziemnych i doszedłem do wniosku, że zdecydowanie warto podporządkować się pewnym prawom i zasadom. Pokornie więc proszę o wybaczenie.
Przy okazji mam nadzieję, ze Maor też przeprosi za swoją... niesubordynację.

Sory, że wyciągam, ale musze odpowiedzieć

crux.a napisał(a):Wyświetl post
Rosomak@
1. Dlaczego wartości moralne łączysz z obiektywizmem? Jest jedna moralność na tym najpiękniejszym ze światów? I nikt jej nie ustanawia, po prostu jest? I w dodatku Ty masz do niej dostęp swobodny? Mylisz naturę z kulturą, mój wiślacki przyjacielu.
Pisałem to na marginesie w związku z czym to nie jest sprawa istotna z mojego pkt. widzenia. Podejrzewam, ze moglibyśmy na tren temat spisać wiele stron i jednoczeznie myślę, że mógłbyś udowodnić swoją rację. W zwiazku z tm zakładam, ze takową rację masz i za ewentualne wprowadzenie w błąd obserwatorów, przepraszam.
Cytat:
2. Piłka nożna była i jest upolityczniona, zgoda. Ale przypomnij mi proszę, z któego roku pochodzą cytowane przez Ciebie słowa? Uważasz, że one znaczą to samo, co wiek temu?
Słowa te to wiosna 1906. Wówczas znaczyły więcej niż teraz. Nosiły ze sobą wartości, których teraz na stadionie przy ul. Reymonta próżno szukać! Oczywiście, innne czasy i inne otoczenie, jednak w czasach "europeistyki" zasługują na taką samą, jak nie większą uwagę niż przed wiekiem.
Cytat:
Znasz historię, a nie wiesz, co to jest historyczność?
Skąd taki wniosek?
Cytat:
Słyszałeś kiedyś o dyskursie?
Coś mi się obiło o uszy, jeśli moją wiedzę w temacie tak mogę określić, Nie będę miał nic przeciwko, jeśli mi to wytłumaczysz.
Cytat:
3. Banować za litery na herbie? Bez sprawdzenia, jaką treść w sobie kryją? Zgłupiałeś?
Ależ skad. W sprawach Wisły jestem jak najbardziej zrównoważony!
Nie na herbie ale na symbolu klubu! Treść tu nie ma nic do rzeczy. Pole gwiazdy jest nienaruszalne! I kreślenie po niej jakiejkolwiek treści, to w świetle prawa moralnego, czyste przestępstwo!
Cytat:
A może by ciebie zbanować za karygodny brak szacunku dla naszego herbu (małe g w trzeciej linijce od dołu)?
Mnie o to nie pytaj...
Jeśli natomiast udowodnisz mi, że opisując gwiazdę jako pewien wzór graficzny (bo o to chodziło w mojej wypowiedzi), nie traktując jej jako nazwy własnej, mam używać dużej litery, z chęcią wszystkich przeproszę. Tak się składa, ze ten znak/symbol jest mi miłościwy ponad wszystkie (no, moze nie wszystkie) stany!

Drugi z kolei raz mylisz symbol (godło) z herbem.
Z wnioskiem o bana dla Ciebie nie wystąpię, taka pomyłka to oczywiście nie przestępstwo, ale... mam pytanie ( z czystej ciekawości) skad bierze sie ten błąd?
Cytat:
Czy my musimy ścigać się na radykalizm, kto kocha Wisłę bardziej i komu bardziej należy się stanowisko - choćby prowizoryczne - Jej strażnika-kapłana?
Gdzie Ty tu widzisz jakieś kontrargumenty?
Ostatnio edytowane przez Rosomak : 13.10.2011 o godz. 22:38.
BIAŁA GWIAZDA NA KOSZULKI!
Odpowiedz cytując