Lysy napisał(a):

|
Wolę rady ludzi którzy się znają i mają osiągnięcia w sporcie jak Dariusz Mirowski (pierwszy polak który przekroczył 1000 kg w trójboju) Świetny człowiek i trener. Niż internetowych "znawców" którzy zwykle okazują się zwykłymi szczurkami na siłowni. Jak dla mnie możesz wierzyć , że Polonez to najlepsze auto. Twoja sprawa.
|
Mam wrażenie, że odebrałeś to jako atak na Twoją osobę, a nie było to moim zamiarem.
Chciałem poznać argumenty przemawiające za splitem, których ostatecznie nie przedstawiłeś.
A odnośnie trójboju: Kamil Jarota, Daniel "Żubr" Grabowski - obaj obecnie ćwiczą tylko FBW. Na podanym forum są ich dzienniki treningowe.
Ale masz rację, ani ja nie przekonam Ciebie do FBW, ani Ty mnie do splita - a więc niech pozostanie tak jak jest.
Pawlolek napisał(a):

|
No toś dowalił. Osobie powracającej na siłownię tak obciążający układ nerwowy trening? Przecież to wypadałoby mieć przynajmniej bite 2 lata wcześniejszego treningu, żeby robić po 8 serii podciągania i martwego na jednej sesji nie katując jednocześnie organizmu...
|
Mój błąd, zobaczyłem że potrzeba rozpiski na 4 dni, 2 cięższe i 2 lżejsze i od razu do głowy przyszedł mi shotgun. Chociaż co za problem zrobić wprowadzenie na tym co Ty zaproponowałeś, ewentualnie jakieś lekkie FBW (ACT), a potem przejść do shotguna, którego i tak zaczynasz z zaniżonych ciężarów. Nie wiemy też jaką kolega miał przerwę.