Wyświetl pojedynczy post
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.10.2011, 09:09
Wesoły Romek napisał(a):Wyświetl post
Boli Was, oj boli. O tym co robię, a czego nie robię, decyduję sam. Jeżeli według Was, ktoś mnie tu wypunktował, uważam, że dyskusja nie ma sensu. Czekam na lepszego zawodnika. Merytorycznego, nie idealistycznego. Może w tym czasie, jeden z "mędrców" napisze, dlaczego głosował na PIS? Przykro mi, ale na tym polega demokracja, że to większość ma rację
Merytorycznie - głosowałem na PiS bo:

1) obniżyli składkę rentową, dzieki czemu dostaję jakieś 400 zł na rękę więcej co miesiąc - w skali roku 4.800 zł;
2) obniżyli podatek dochodowy - dzieki czemu płacę niższe podatki o jakieś kolejne kilka tysięcy złotych rocznie (nie wpadam w II próg tak szybko jak dotychczas)
3) znieśli podatek od spadków i darowizn pomiędzy najbliższymi - dzięki czemu zaoszczędziłem kilknaście tysięcy złotych jak dostałem od starych darowiznę nieruchomości....
4) wprowadzili program kredytowy - rodzina na swoim - akurat ja nie skorzystałem - ale wielu moich znajomych tak - normalnie kredytu by nie dostali, albo na warunkach tragicznych....
5) toczyli walkę z korupcją w urzędach - urzędnicy bali się nawet wspominać o "datkach za przyspieszenie albo pozytywne załatwienie sprawy" - za czasów Gilowskiej w Min FIn wykryto grupkę urzędników, która za łapówki umarzała zaległe podatki, w kowtach niebotycznych casus Stokłosy się kłania.... (wiem dla Ciebie Stokłosa to niczym Blida ofiara przemocy PiS)

Nie zagłosowałem na PO bo:

1) podwyższyli VAT, dzięki czemu biorąc pod uwagę wydatki stałe każdej rodziny płacę ok. 100 zł więcej z tytułu tych wydatków stałych miesięcznie;
2) wprowadzili kretyńską reformę szkolną - 6-latki do szkół - jednocześnie szkoły nie są dostosowane do przyjęcia takich maluchów - czekam na przyszły rok szkolny - będzie się działo....
3) walce z korupcją nadali bieg wsteczny - co widać po dokonaniach minister Pitery i jej skrzętnie ukrywanego "Planu Walki Z Korupcją"
4) rząd Tuska chciał przedłużyć na takich samych warunkach sławną umowę gazową Polska-Rosja do 2037 roku - dopóki Komisja UE (sić! - nigdy nie podejrzewałbym ich o coś takiego) nie zanegowała tej umowy gazowej. Przypomnę, że warunki w 2010/11 roku do negocjacji z Rosją, są nieporównywalnie bardziej korzystne niż te z 2006 roku - USA po zwiekszeniu produkcji gazu z łupków przestały być imprterem gazu, co wpłynęło na ceny gazu na świecie, w 2006r. Gazoport nie był nawet w sferze skonkretyzowanych planów - teraz jest, o gazie łupkowym w Polsce w 2006r. mówił jedynie prof. Jendrysek (bezczelny PiS - owiec) i nie wiadomo było co, jak i ile....
5) sposób załatwiania zmian przepisów prawa (ustaw) gdzie pewne rzeczy dzieją się w sceneriach godnych seriali typu "political- fiction" albo są dostosowywane pod konkretne osoby (skasowanie art. 585 ksh gdy prokuratura wzięła sie Krauzemu do dupy) jest sprzeczny z demokracją, a zbieżny z wschodnią oligarchią - dla mnie nieakceptowalną....

Wystarczy Ci merytoryki Czy napiszesz, że przemawiam Jarosławem ?
Chłopie Wy w PO się po prostu Lepperyzujecie - tak jak Lepper i Samoobrona reagowali na Balcerowicza (chłopi mieli do tego podstawy) tak Wy reagujecie na Kaczyńskiego.

Co zaś do przechwalania się wynikami wyborów i zasad demokracji odpowiem tak: na ulicy na której mieszka 3 świętych Mikołajów i 7 nożowników w demokracji zawsze wygra skur...o. Biorąc pod uwagę, że większość ludzie nie jest w stanie zrozumieć prognozy pogody - nie masz specjalnie się czym cieszyć, większość oznacza oczywiście siłe, ale głupota również występuje "en masse".
Bez pozdrowień.
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 11.10.2011 o godz. 09:12.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!