Widze że ty nic nie kumasz.
Wesoły Romek napisał(a):

.....
Odniosę się również do odpowiedzi Arapaho z godziny 13.55.
1. Mnie PO nie oszukała, jestem ciągle jej wyborcą. PO nie rządziła sama, musiała znaleźć koalicjanta, który zablokował niestety m.in. wprowadzenie okręgów jednomandatowych i podatek liniowy.
|
To się nazywa hipokryzja. Koalicjant PO jest bee ale PO nadal cacy.Koalicjant PIS bee,PIS jeszcze bardziej bee.
NIespełnienie 1 z 4 obietnic PIS to dramat, spełnienie 0 z 4 obietnic PO normalne
Wesoły Romek napisał(a):

|
2. Co znaczy rozwalenie szkolnictwa? Posyłanie 6-latków do szkół uważam za świetny pomysł. Nasze dzieci nie powinny być opóźnione w stosunku do dzieci z innych krajów UE. Takie jest moje zdanie.
|
Kolega ma dziecko w szkole? Chyba nie bo łykasz głupoty które ktoś ci wmawia. 6 latki są w szkołach w których sanitariaty są dostosowane dla dzieci 7-12. Przypomne ci bo chyba nie wiesz że to sa właściwie przedszkolaki . Dalej - nie maja wydzielonych części w szkołach - które niby miały być i mają kontakt z 4-6 klasistami którzy taranują na korytarzach maluchy,zabierają im różne rzeczy.
Co do nauczania - w klasie 1 dzieci nie uczą się czytać-robia szlaczki w zeszycie,kolorują rysowanki itp.nie dostaja ocen tylko znaczki. Dla mnie to jest opóźnienie.Zmarnowany czas dzieci i pieniądze podatników .O dublowanych książkach juz pisałem
3. Komentarz zbyteczny.
Wesoły Romek napisał(a):

|
4. PIS rządził 18 miesięcy, to fakt. Dlaczego zdezerterował? To pytanie nie do mnie. Sami wybrali sobie takich koalicjantów. Sztuka kompromisu według PIS...
|
Coś czego nie zna PO. NIe można zrealizować swojego planu to rezygnuje. A nie trzymam się stołka dla kasy.
Wesoły Romek napisał(a):

|
5. Są małe kłamstwa, duże kłamstwa i statystyki. Skąd masz takie dane? Z Gazety Polskiej? "Kibice" są zatrzymywani za to, że są bandytami. Jakoś ani mnie, ani Ciebie nie zatrzymano. Przypomnij sobie mecz w Bydgoszczy, rozmowę Starucha z piłkarzem Legii...Nie, nie należy ich zatrzymywać. PIS Wam wmówił, że to wina haseł antyrządowych? Dla mnie bzdura.
|
Podsłuchy? Za waszą rządową TV chyba nie będziesz miał wątpliwosći
http://www.tvn24.pl/12690,1692875,0,...wiadomosc.html
i za Naczelną Radą Adwokacką :
Polacy najbardziej inwigilowani w UE
Wesoły Romek napisał(a):

|
6. Prowokacja policyjna...Urabianie posłanki przez rok, rozbijanie się Porsche, chlanie i ćpanie za pieniądze podatników, kwiaty, kolacje...Każda kobieta mogła zmięknąć. Oj, wielki sukces. Afera hazardowa? Co to niby takiego, skazano kogoś? Nie, to wymysł służb Ziobrowych, nigdy nie udowodniony. Przypomnę, że prokuratura jest oddzielona od Państwa, a jej szefa wybrał sam Lech Kaczyński. Też mu nie ufaliście?
|
Rozumiem że prowokacja policyjna powinna być realizowana tylko wg.instrukcji PO tzn.przeciwko PIS wtedy jest ok.

Afera hazardowa? Nie no spoko normalne że ministrowie rządu spotykają się na cmentarzu z biznesmenami a wcześniej przez tel proszą o niepodawanie szczegółów bo może być podsłuch. Na stanowiska w państwowych firmach (Totalizator) forsują córki tychże właścicieli pracujących w branży hazardowej
Wesoły Romek napisał(a):

|
Przypomnę za to nagraną rozmowę posła Mojzesowicza z PIS, z posłanką Begger. Kamera nagrała ich rozmowę, w której PIsowiec namawiał ją do odejścia z Samoobrony wraz z innymi kolegami, w zamian za konkretne wynagrodzenie z naszych (na pewno moich, bo płacę) podatków. Sprawa zamieciona przez pana Ziobro.
|
HAHAHA. Człowieku a jak myślisz wyglądała rozmowa Tuska z Arułkowiczem i stworzenie mu lipnego ministerstwa ZA NASZE PIENIĄDZE. Jak wyglądały negocjacje Tuska z Sikorskim 4 lata temu.NIe obiecał mu stanowiska?. A Czuma? Jak odszedł z PIS, Mężydło,Hubner? Jak wyglądały negocjacje Tuska z PSL-em dzisiaj? NIe handlowali ministerstwami.
Nie kumasz chyba znów że tak to wygląda w polityce .
A nie przeszkada ci ministerstwo do spraw żadnych Pitery która jedynie złapała posła który wydał 6 zł z karty poselskiej na dorsza
Wesoły Romek napisał(a):

|
7. Barbara Blida. Owszem, 3 godzinne zacieranie śladów, zmiana kurtki przez agentkę, zjazd najważniejszych pisowców, zeznania ich ministra Kaczmarka przeciw nim samym,
|
O czym ty bredzisz.Jakie zacieranie błędów .PO jest 4 lata w sejmie, ponoć niezależna prokuratura i co?NIC.
Wesoły Romek napisał(a):

|
Zabójstwo działacza PIS w Łodzi? Jest sprawca. W czym problem?
|
A w tym że oskarżacie zwolenników PIS o agresje a to wasi ludzie mordują i są owładnięci fobiami, agresją i mają problemy emocjonalne .To u was był Palikot,Kutz, jest Niesiołowski ,szejnfeld czy Pitera
Wesoły Romek napisał(a):

|
8. Doktor Garlicki? Co mu udowodniono? CBA nagrało, jak doktor kończy rozmowę z podstawionym pacjentem, wstaje, odwraca się, a ten rzuca na stół jakąś kopertę i wybiega z gabinetu. To jest dowód? Ochłoń.
|
Nie kłam , nagrania są z różnymi pacjentami .Nikt z nikąd nie wybiega.Garlicki kilka razy licz kasę z kopert i chowa do biurka.Przy tym obiecuje miejsca na liście a innych z nich skreśla. Fałszu nie lubię więc nie manipuluj
Wesoły Romek napisał(a):

|
9 .Przejęcie TVP przez PIS, odbyło się w ciągu jednej nocy, dzięki podpisanej na kolanie ustawie. Do tej pory PO nie zdołało posprzątać tego bałaganu, dzięki cichej koalicji PIS i SLD w TVP. Pośpieszalscy itp.? Oszczędź wstydu.
|
NIe zdązyło posprzątać tzn.wyrzucić wszystkich prawicowców z mediów. NIe kompromituj się.
Co znaczy przejęcie PIS w ciągu jednej nocy.Zwolnili ludzi? Likwidowali programy?Nie wiesz co mówisz. Każda partia przejmuje media bo w jakiś tam sposób za nie odpowiada .Ale nie każdy ogranicza wolność słowa.
Kpisz z Pośpieszalskiego i innych? Żal mi Cię .Jak zwykle zero argumentów
Wesoły Romek napisał(a):

|
10. Euro nie w Krakowie? Niestety prawda. Co do gradu i kokluszu, nie słyszałem i na Twoim miejscu nie wierzyłbym w takie bzdury...
|
Zadam ci zagadkę Euro jest w Gdańsku,Wrocławiu i Poznaniu - kto tam rządzi skąd jest Tusk,Schetyna,Zdrojewski,Grupiński,Arabski
Kto rządzi w Krakowie,Chorzowie? Wiesz już czemu nie ma u nas Euro? Czy naprawdę jesteś tak ograniczony
Wesoły Romek napisał(a):

|
11. Prezydent weto Kaczyński? Prawda.
|
Dzięki że mi przyznajesz rację.
Wesoły Romek napisał(a):

|
12. Fundusze unijne. Totalna klapa. Jak już pisałem. Negocjacji brak, łykaliśmy wszystko co nam dali.
|
O czym ty mówisz.Kto rozpisał program wykorzystania funduszy który chwalili coprawda dopiero po śmierci Gęsickiej twoi idole.Nie ośmieszaj się znów
Wesoły Romek napisał(a):

|
Obecne negocjacje prowadzi komisarz Lewandowski z PO, negocjacje rozpoczął ponad rok temu, zakończy za rok. Efekty dopiero poznamy.
|
Własnie ,zobaczymy
Wesoły Romek napisał(a):

|
Pamiętam też jak Kaczyński chwalił się przed wyborami podpisanie Traktatu Lizbońskiego. Potem po przegranych wyborach, zwlekał z jego podpisaniem prawie rok, robiąc pośmiewisko z siebie i z Polski.
|
Pochwal się że wiesz czemu zwlekał.Podejrzewam że jak zwykle coś gdzieś słyszałeś ale nie wiesz o co chodzi.
Wesoły Romek napisał(a):

|
13. Nie wiem o czym rozmawiali bracia, ale podejrzewam. Dlatego uważam, że ujawnienie tej rozmowy zakończy spory. Może rację mam ja, może nie? Chcę się przekonać.
|
Ja się chce przekonać jakim cudem kilkudzisięcio tonowy samolot lecący 270 km/h traci skrzydło na brzozie o średnicy ok 30-50 cm.Piszę około ponieważ nikt z tch Szanownych komisji tego dokładnie nie zmierzył.
Profesor z uniwersytetu Ohio ,ekspert NASA twierdzi że to niemożliwe.MAsz inne zdanie? Niech opublikują rozmowy które ty chcesz i niech zrobią konfrontację z tym profesorem i wykonają analizy o których mówię.
Wesoły Romek napisał(a):

|
14. PIS nie rozumie na czym polega prywatyzacja. Wolą doprowadzić do upadku (np. Stocznia i listy Guzikiewicza do UE w celu odstraszenia inwestora), niż sprywatyzować, zarobić, zainwestować, dać ludziom pracę.
|
Kolego każdy szanujący się kraj ma cięzki przemysł albo/i złoża surowców. My mamy G... przez m.in.takich ludzi jak PO/UW/SLD którzy sprzedają wszystko co się da.
Napisz mi z czego będa wpływy do budżetu jak sprywatyzują juz wszystko a dalsze kilka milionów podatników wyjedzie zagranicę
Wesoły Romek napisał(a):

Każdy może mieć na te tematy swoje zdanie. Ja mam takie.
Ja oraz prawie 40% głosujących w szóstych kolejnych wyborach. To nie przypadek.
|
Możesz mieć inne zdanie.Ale próbuję ci pokazać coś czego nie dostrzegasz. I nie tylko ty to oczywiste. Jakieś 250 lat temu wiekszośc polskiej inteligencji w znakomity sposób bratała się z pruskim i rosyjskim "przyjacielem", tak robili Radziwiłowie,Potoccy,Lubomirscy i wielu innych.I co ? I znikliśmy na 156 lat z mapy świata
A mniejszośc zakładająca konfederację barską miała rację .Więc nie mów mi o procentach i wykształconych popierających PO