Wyświetl pojedynczy post
Edson
Senior Member

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2011, 21:05
Wesoły Romek, uważaj tylko, gdy pójdziesz na emeryture i nie będziesz miał z czego żyć, bo Rostowski zabrał pieniądze z OFE. Tusk jeszcze pociągnie dopóki Unia nam będzie dawała hajs (no bo przecież takie były hasła wyborcze, kij z gospodarką, ważne ile wyciągniemy ze wspólnoty). Kolega parę postów wcześniej już wkleił słupki z długami naszego państwa. Za rządów PiS dług zmalał z 41,4 mld zł do 16 mld zł, podczas gdy za PO wzrósł do 52,2 mld zł. W Polsce przybywa ludzi bogatych, ale biednych jest co roku 10 razy tyle. Nie wiem jak można tak kretyńsko prowadzić politykę finansową naszego kraju, żeby zwiększać VAT obciążając tych niezamożnych, zamiast sciągnąć pieniądze z bogatych wprowadzając podatek od nieruchomości. Nasz kraj pod rządami Tuska pewnie zmierza ku autodystrukcji, bo jak już wspomniałem póki Unia daje hajs da się jakoś załatać dziury budżetowe, ale w końcu dotacje się skończą, dług wzrośnie jeszcze bardziej, a jak wprowadzą euro będzie jeszcze gorzej niż z Grecją.
"Dociera do mnie, co mówią ludzie. Że Kolejorza nazywają Amiką, że zarząd jest z Wronek, że Lech jest tylko z nazwy" Maciej Żurawski