Wyświetl pojedynczy post
Adam.M79
Member

Od: 12.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2011, 19:59
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
a cóż takiego się działo w tych czasach Kaczyńskiego, gorzej było, bo mi się wydaje ze jakby lżej szczególnie jezeli chodzi o ekonomie
Na całym świecie było lżej jeśli chodzi o ekonomię, można winić Tuska za masę rzeczy ale bez przesady, żeby za światowy kryzys ekonomiczny. Oczywiście, za Kaczyńskiego nie stała się żadna wielka katastrofa, nie popadajmy w żadne skrajności. Chodzi bardziej o styl prowadzenia polityki, wypowiedzi jego dzielące Polaków na tych z PiS i tych po stronie ZOMO, koalicje (mam nadzieję, że za chwilę nie czeka Polskę Palikot w rządzie). Kaczyński po prostu lubi wojować, szuka przeciwników wszędzie, nasze stosunki dyplomatyczne z Niemcami, (główny nasz kontrahent handlowy), Rosją (pamiętacie wypowiedź Fotygi, że jesteśmy w stanie wojny handlowej z Rosją? ) były fatalne. Żeby była jasność, nieudolna polityka miłości Tuska też mi nie odpowiada. Dlatego nie poparłem ani PO ani PiS. Na transetkę nie głosuję, PSL jest dla mnie trochę taką kobietą lekkich obyczajów polityki (idą z każdym do rządu), SLD to nawet samo nie wie jakie ma teraz poglądy, a JKM to jednak ekonomiczna utopia( i proszę zwolenników Korwina aby nie kazali mi tłumaczyć dlaczego, bo ani forum nie nadaje się do takich czasochłonnych dyskusji, ani nie mam najmniejszej ochoty tłumaczyć podstaw ekonomii teraz, takie mam zdanie i tyle w temacie) stąd miałem iść na wybory i skreślić wszystkich. Ale to i tak byłby tylko gest bez znaczenia wielkiego, więc poświęciłem swój czas na rzeczy mające choć trochę większy sens. A cóż naród zdecydował tak jak zdecydował, wybrał chyba "mniejsze zło" i trzeba to uszanować, bo spory i dyskusje tutaj już i tak nie mają żadnego znaczenia dla wyniku.Zresztą do zwycięstwa Tuska przecież dołożyli swoją cegiełkę kibice, jedni zagłosowali na PO, inni w kominiarkach przekonywali, żeby na niego nie głosować. Wiem, że w sztabie wyborczym PO wczoraj wzniesiono duży dziękczynny toast za kibiców.