Wyświetl pojedynczy post
Elefant
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2011, 19:34
irman napisał(a):Wyświetl post
No dobra ale jakie rozwiązania tych problemów ma największa partia opozycyjna czyli PiS?

Co do długu publicznego, to pamiętam jak w 2009 r. PiS grzmiał na Rostowskiego, że wzorem innych państw nie pompuje pieniędzy w gospodarkę w celu podtrzymania rozwoju. Skończyłoby się to pewnie małymi efektami a znacznie większym zadłużeniem niż mamy obecnie. Jakie są propozycje PiS odnośnie obniżenia zadłużenia Państwa? Oszczędności? Na czym? Podniesienie podatków? Naprawdę nie wiem.

Jakie są sposoby PiS na bezrobocie? A już zupełnie na marginesie zwiększenie liczby urzędników to chyba też walka z bezrobociem

Jakie inne byłyby wyniki śledztwa smoleńskiego gdyby nie rzekome upokorzenie Polski? Doszlibyśmy do wniosku, że wina w 90% leży po stronie ruskich, a u nas były tylko drobne niedociągnięcia?

Co do dzieci posyłanych wcześniej do szkół to pełna zgoda ale w sumie nie jest to najistotniejsza kwestia jeśli chodzi o losy kraju.

Uprzedzając ataki, nie mam zamiaru być tu adwokatem PO. Chcę się tylko dowiedzieć, co konkretnie i realnie zmieniłaby opozycja gdyby doszła do władzy. Nie obchodzi mnie tu odnowa moralna, zmiana polityki historycznej i inne tego typu historie. Najważniejszy dla życia codziennego jest stan gospodarki i rozwój kraju, a moim zdaniem opozycja prowadziłaby tu dokładnie taką samą politykę jak PO, z pewnymi kosmetycznymi zmianami.
W moim poście sedno dotyczyło czegoś zupełnie innego.

Wyjąłeś kawałek, najpierw zadajesz pytania a potem stawiasz kategoryczną tezę. O czym dyskutować jeżeli Ty nie widzisz róźnicy pomiędzy np. sposobem prowadzenia polityki zagranicznej pomiędzy PO a PiS.
Przedwyborcze pohukuwania i powyborczy rechot zadowolenia jaki dobiegł z Berlina i Moskwy wskazują, że tam lepiej się jednak orientują w realiach polskiej polityki.

Jak pracownik psuje robote to się go zmienia i nawet to, że być może następny będzie używał podobnych narzędzi nie jest żadnym argumentem.