Wyświetl pojedynczy post
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2011, 19:09
Cytat:
W dodatku tym samym, którym tak bardzo przeszkadza to, że do domu kobiety podejrzanej o kontakty z mafią paliwową, wpadł oddział antyterrorystyczny, kompletnie nie przeszkadza ten sam oddział wpadający do domu studenta, co założył stronkę antyrządową.
Jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy. Te same osoby, ktore sa antyPiS i smieja, sie ze PiS uwaza iz katastrofa Smolenska to mogl nie byc przypadek czasami snuja podejrzenia, ze Blida samobojstwa nie popelnila tylko ktos jej pomogl hehehe

Wiadomo, ze kazdy ma swoje przekonania tylko, ze zobaczcie jak tematy zastepcze przyslonely oczy, np ktos zarzuca Kaczynskiemu nieslownosc to zamiast osoby z PiSu przyznac racje wykrecaja sie a wzamian z checia by powytykaly nieslownosc Tuskowi. Np jestes za PiSem to bronisz sprawy Smolenska a jak jestes za PO to bronisz sprawy Blidy. Prawda jest taka, ze oprocz kilku haselek, sposobu bycia i przekazu w mediach PO sie niczym od PiSu nie rozni. To sa te same bandy, ktore walcza o swoje cele a nie o cele Narodu.
Mnie najbardziej boli, ze ludzie nie chca zauwazyc najprawdziwszej prawdy, bo to tak jakby ktos probowal przkeonac drugiego, ze białe jest czarne (czy jak to tam bylo P), np Kaczynski ma kilka twarzy i w zaleznosci od potrzeby je zmienia, potrafi tez klamac w waznych sprawach, tak jak ta wypowiedz o nie zostaniu premierem, o odejsciu z PiSu. Tak samo PO, klamia bo mieli podatkow nie podwyzszac a to zrobili. Do tego obie partie sa populistyczne i zamiast przedstawic Polsce recepte na wyjscie z zadluzenia to wola jezdzic Tuskobusami czy na jakies obiady chodzic z ludzmi itp
Jesli ktos nie dostrzega tych przykladowych zlych cech obu partii to musi byc mega zaslepiony i ciezko z takimi ludzmi dyskutowac i dojsc do chociaz czastkowego porozumienia.
Martwi mnie jeszcze, ze ktos broni Blidy. Jak nawet ktos jej dal kule w leb to dobrze bo jednego smiecia mniej. Czlowiek, ktory okrada Panstwo z grubych milionow zlotych nie powinien egzystowac w naszym spoleczenstwie. Dopoki bedzie na takie cos przyzwolenie to zawsze nas beda okradac, robic w chuja bo beda wiedzieli, ze sa bezkarni. Ja bym proponowal takich zlodzieji wieszac

Dla mnie od poczatku sprawa byla prosta. Skoro sie nie sprawdza model Panstwa, ktory forsuje wiekszosc partii to trzeba ten model zmienic, albo chociaz sprobowac przy tym korycie podmienic swinie. Bo moze wywalenie tych starych gembm, ktore nas strasza od kilkudziesieciu lat i zastapienie ich gembami nowymi, ktore nie sa w ukladzie by cos dalo. Moim zdaniem nie warto popierac PO-PiS-SLD-PSL bo oni juz rzadzili, rzadza i nic sie nie zmienia. Kazdy idzie ta sama droga, czyli pijar, troche tematow zastepczych, malo szczegolow, zero ideowosci. Palikot to lepiej nie mowic, poza tym gosc tez juz w tym ukladzie byl. PJN - moze cos z nich bedzie jak przetrwaja do kolejnych wyborow, KNP - jedyna partia, ktora ma jakis pomysl (czy dobry nie mnie oceniac, bo jakbym byl taki kumaty to bym zasiadal w lawach poselskich a nie przed klawiatura), pomysl inny, byc moze jedyny sluszny, PPP Sierpien 80 - szczerze mowiac duzo o nich nie wiem, bo sie nie zainteresowalem nimi.

Jeszcze bym male zmiany wprowadzil w kwestii lozenia z publicznych pieniedzy w kampanie. Paranoja jest zeby na kampanie wydawac po kilkanascie/kilkadziesia mln zlotych. jest to najgorsze s....ysynstwo jakie mogli wymyslic. Jest to parnowanie pieniedzy i mega nierowne szanse na starcie. Ja bym to zmienil tak, ze te partie, ktore dofinansowanie dostaja to maja na wydanie max 5 mln zlotych (najlepiej jeden mln) i nie bawimy sie w jakies jebane bilbordy, w zasmiecanie kraju plakatami, tylko kazdy ma rowne szanse i niech kombinuje jak sie zareklamowac. A nie, ze jednych stac na 5 spotow w tv a drudzy maja 500. Dodatkowo skoro juz mamy jako Panstwo przeznaczyc te powiedzmy 100mln (tyle powiedzmy, ze wydano na kampanie wszystkich partii) to ok, przemarnujmy to, oddajmy ta kase ale nie tylko kilku partiom lecz powiedzmy dac 20 partiom po 5 mln zlotych (te 20 partii moznaby jakos wylonic, powiedzmy, ze na takiej samej podstawie jak rejestracja w okregach). To by bylo napewno bardziej demokratyczne, sprawiedliwe i normalniejsze. Bo zygam na taka demokracje gdzie jest walka dwoch najbogatszych, najcfanszych partii, ktore okradajac kraj sie lansuja bardziej od reszty. A moze np ja nie chce zeby z moich podatkow bylo dofinansowywane PiS, PO, PSL czy SLD? Gdzie tu sprawiedliwosc?

Cytat:
5. Są małe kłamstwa, duże kłamstwa i statystyki. Skąd masz takie dane? Z Gazety Polskiej? "Kibice" są zatrzymywani za to, że są bandytami. Jakoś ani mnie, ani Ciebie nie zatrzymano. Przypomnij sobie mecz w Bydgoszczy, rozmowę Starucha z piłkarzem Legii...Nie, nie należy ich zatrzymywać. PIS Wam wmówił, że to wina haseł antyrządowych? Dla mnie bzdura.
I to jest wlasnie taki przyklad wmawiania "przeciwnikom" (a moze sobie?), ze biale jest czarne. Nikt ....a nikomu nic nie wmawial tylko wez pomyl troche, wroc sie w czasie i powiedz kiedy zaczeto tepic kibicow? Czy po dymach na litwie, czy po jakichs zadymkach w 2007? 2008? 2009? Nie, ....a nie. Tylko zaczeto ich tepic przed wyborami, za to, ze zaczeli wieszac hasla antyrzadowe i np pojazdy na Szechtera. Pozniej dla formalonosci zorganizowano mecz na stadionie w Bydgoszczy, gdzie posadzono kolo siebie kibicow 2 klubow, ktorzy sie bardzo nie lubia, nie oddzielono ich jakims konkretnym buforem, ani silami porzadkowymi. Mozna bylo swobodnie dostac sie na murawe. Bylo wiadome, ze troche sie zagotuje i sie zagotowalo. Ja nie mowie, ze tam kibice nie zrobili przypalu sobie, mowie tylko, ze zrobiono idealne warunki pod to aby cos sie w tym dniu wydarzylo.
No i sie wydarzylo ale mysle, ze wladza byla zawiedzona, ze raptem zrobiono szkod na 40 tys o ile dobrze pamietam i kopnieto jedna reporterke. Oni pewnie zakladali, ze tam bedzie kilka osob smiertelnych haha Przeliczyli ta "niegrzecznosc" kibicow ale i tak mieli podstawy zeby takim jak Ty nawciskac, ze to przez finał PP zaczeto wlepiac jakze sluszne mandaty kibicom za ziewanie na trybunach, a nie przepraszam, ziewac jeszcze mozna
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 10.10.2011 o godz. 19:16.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.