Marszałek napisał(a):

To co proponuje Korwin, to nic w porównaniu z tym co obiecują Wam socjaliści od 20 lat. To jest dopiero utopia,i to na wasz koszt!To jest najlepsze. A smutne zarazem.
|
Hehe dokładnie.
Ciekawe, czy przeciwnicy Korwina jak ustalają budżet domowy na jakiś miesiąc to zakładają, że w każdym miesiącu będą wydawać o 3000 zł więcej niż zarobią. Bo tak właśnie zachowują się obecne partie władzy w skali "makro". Później wielkie zdziwienie, że kraje bankrutują ...
I jeszcze jakiś ekonomiczny tuman będzie mi pisał, że utopią jest zbilansowany budżet wychodzący na 0. Przecież to jest właśnie rozsądek. Każdy dług będzie trzeba spłacić prędzej czy później.
Dla mnie wynik tych wyborów to triumf skrajnej głupoty i populizmu (antyKaczor, antyKościół, antyKibole). Wypadało by dodać AntyWisła. Dziwnym trafem mentalność tych grup bardzo zbliżona.
kacpergawlo napisał(a):
|
Państwo Korwina jest piękne tylko w teorii. W realiach już tak fajnie to nie wygląda, prosty przykład - JKM chce pozbyć się zdecydowanej większości urzędników, pytanie, gdzie ta fala bezrobotnych znalazłaby zatrudnienie?
|
O widzisz! Jesteś genialny! Nawet nie wiesz, ale znalazłeś sposób na całkowite pozbycie się bezrobocia. Według twojej logiki, wystarczy, że zatrudnimy wszystkich w urzędach i bezrobocie będzie wynosić 0%! Vivat kacpergawlo! Vivat głupota! Przykro mi to stwierdzić, ale jesteś ekonomicznym analfabetą.