Wyświetl pojedynczy post
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2011, 11:20
Elefant napisał(a):Wyświetl post
To jest właśnie to o czym pisałem w swoim wieczorno-nocnym poście.
Nic to, że dług publiczny wzrasta a jedyną receptą jest podwyższanie podatków, co skończy się zdławieniem gospodarki i grecką tragedią za klika lat.
Nic to, że armia bezrobotnych się nie zmniejsza a armia urzedników rośnie.
Nic to, że śledztwo smoleńskie to jedno wielkie upokorzenie Polski.
Nic to, że przeprowadza się jedne za drugimi ideologiczne projekty bez żadnego realnego uzasadnienia jak chociażby wyciągnięcie bezbronnych pięcioletnich dzieci z rąk rodziców i wpakowanie ich do szkół. Nie ma pieniędzy na to, nie szkodzi.
No dobra ale jakie rozwiązania tych problemów ma największa partia opozycyjna czyli PiS?

Co do długu publicznego, to pamiętam jak w 2009 r. PiS grzmiał na Rostowskiego, że wzorem innych państw nie pompuje pieniędzy w gospodarkę w celu podtrzymania rozwoju. Skończyłoby się to pewnie małymi efektami a znacznie większym zadłużeniem niż mamy obecnie. Jakie są propozycje PiS odnośnie obniżenia zadłużenia Państwa? Oszczędności? Na czym? Podniesienie podatków? Naprawdę nie wiem.

Jakie są sposoby PiS na bezrobocie? A już zupełnie na marginesie zwiększenie liczby urzędników to chyba też walka z bezrobociem

Jakie inne byłyby wyniki śledztwa smoleńskiego gdyby nie rzekome upokorzenie Polski? Doszlibyśmy do wniosku, że wina w 90% leży po stronie ruskich, a u nas były tylko drobne niedociągnięcia?

Co do dzieci posyłanych wcześniej do szkół to pełna zgoda ale w sumie nie jest to najistotniejsza kwestia jeśli chodzi o losy kraju.

Uprzedzając ataki, nie mam zamiaru być tu adwokatem PO. Chcę się tylko dowiedzieć, co konkretnie i realnie zmieniłaby opozycja gdyby doszła do władzy. Nie obchodzi mnie tu odnowa moralna, zmiana polityki historycznej i inne tego typu historie. Najważniejszy dla życia codziennego jest stan gospodarki i rozwój kraju, a moim zdaniem opozycja prowadziłaby tu dokładnie taką samą politykę jak PO, z pewnymi kosmetycznymi zmianami.
:/