Wyświetl pojedynczy post
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.10.2011, 06:05
marian3a napisał(a):Wyświetl post
Mam rozumieć że 37% polaków zagłosowało przeciwko PiS'sowi a nie na program Platformy Obywatelskiej ?
w sumie jakoś nie jestem taką opinią zaskoczony ... zawsze jak rozmawiam z wyborcami PO to ich sztandarowy argument: "nie dać Kaczyńskiemu władzy"
No i jestesmy w domu, sam znam (niestety) ludzi którzy gówno się znają na polityce a na wybory idą tylko po to aby nie dopuścić Kaczyńskiego do władzy. Myśle, że podobnie to działa po drugiej stronie no bo powiedzmy szczerze ile procent ludzi którzy głosowali na PiS poszło tylko po to aby odsunąć od władzy Donalda...

Jeszcze większy odsetek stanowią ludzie, którzy nawet nie zapoznali się z programem wyborczym, propozycją zmian. Ostatnio podczas rozmowy zapytałem " co takiego proponuje PO że tak chętnie chcesz na nich głosować..." odpowiedź jaką dostałem była druzgocąca - " a czy to ważne, ważne żeby karzeł nie został premierem, wystarczy że jego brat był prezydentem i jesteśmy w dupie..."
Dalsza rozmowa była bez sensu.

Chyba źle zrobiłem udzielając się w tym temacie, ostatnio ograniczyłem się tylko do czytania i chyba trzeba będzie do tego wrócić.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.