Wyświetl pojedynczy post
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.10.2011, 23:23
Moim zdaniem na sukces Palikota nie przełożyły się jego poglądy odnośnie legalizacji związków homoseksualnych, legalizacji miękkich narkotyków itp. Tutaj raczej chodzi o to, że gość jest bogaty, że do czegoś tam doszedł, nawet sam sobie finansował kampanię. Podczas gdy inni politycy w spotach uderzali w wysokie tony (typu walka z kibolskim bydłem, wyjaśnianie katastrof), on robił rozczulające filmiki. Sprawa jest prosta - ludzie naprawdę chcą, by było lepiej. Często nie mają pojęcia, jak działać, by się przybliżyć do upragnionego celu, więc uderzają w nowości. Ja tam nie wierzę w to, że aż 10% z tych, co głosowali, poszło oddać głos na Palikota, bo poprawi się sytuacja homoseksualistów. Myślę (i głęboko w to wierzę), że takie osoby stanowiły jakiś promil.

Cieszy mnie, że populistyczna do granic możliwości PJN przegrała w przedbiegach. Natomiast zupełnie nie rozumiem, dlaczego Nowa Prawica tak słabo. Przecież program mieli naprawdę dobry - gdzieś czytałem, że w ekonomii i gospodarce proponowali najlepsze zmiany.

Cóż, szkoda. Mam nadzieję, że obecny rząd nie dotrzyma do końca i spotkają nas przedwczesne wybory. PO pokazało, że najlepszą kampanią jest kampania strachu - grożenia ludziom kibolami, Kaczyńskim, starymi babciami itp. Chciałbym się mylić, ale uważam, że to właśnie gra na tych strunach zapewniła im tych wyborców, którzy dali im przewagę (wcześniejsze sondaże, o ile się nie mylę, wykazywały, że PO i PiS idą łeb w łeb).
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie