gris napisał(a):

|
Mnie chodziło o to, że teraz to dopiero stadion będzie świecił pustkami.
|
No może i będzie, ale najwyraźniej klubowi bardziej się kalkuluje 15 tys osób z biletem za średnio powiedzmy 40 zł, niż 30 tys z biletami za 20 zł. Nominalnie wychodzi to samo, ale być może wchodzi w grę mniej ochrony itp. Ja się nie znam na tym tak dokladnie, ale kurcze nie wydaje mi się, żeby w klubie od lat siedziała zelazna grupka ignorantów, działająca nagminnie na szkodę budżetu klubu, nie wyciągająca wniosków z bilansów z lat poprzednich

Nasza wiedza nt dochodów meczowych jest żadna - opieramy sie na przypuszczeniach, "chłopskim rozumie", a tymczasem rzeczywistość może byc dla nas szokująca.
Inna sprawa - to nie są znowu drogie bilety... Piłka na najwyższym poziomie (relatywnie) to towar "z górnej półki" w całej Europie, a nie dostępny dla kazdego z zasady. To jakiś tam luksus, rozrywka. Jak z kinem - ustalają cenę za bilet 20 zł, jak kogoś nie stać to zostaje mu telewizja i do kina nie idzie - grają film dla sali wypełnionej w 30%. Brutalne, ale prawdziwe. Pasję spotkamy wśród "pracowników" drużyn z "okręgówki", czy innej A-Klasy myślenickiej. W druzynach topowych spotkamy raczej biznesmenów.