Grzadq napisał(a):

Kiedy rządził PiS miałem akurat szczęście mieszkać na zachodzie, konkretnie w Brukseli. I NIKT mi nie wmówi że się z nas ludzie nie śmiali. Byłem, widziałem, słyszałem, czasami było mi wstyd za to że tacy debile są u władzy w Polsce, inaczej mówiąc wstyd mi było że jestem Polakiem. Nigdy nie zapomnę jak mnie jakiś Marokanin na ulicy zaczepił i jak się dowiedział że ja z Polski to zaczął się śmiać żebym się nie przejmował, że u nich król też pojeb. Takiego obrazu Polski chcecie? Wasza sprawa , jak mówię, a chacun son choix. Każdy głos liczy się tak samo, ważne żeby ruszyć dupę i pójść zagłosować na kogokolwiek (i nie na PO jeśli ktoś z was mieni się "kibicem").
|
No nie wiem, z kim Ty tam miales w tej Brukseli do czynienia.
Ja, z racji pracy przynajmniej sześc miesięcy w roku, co rok przebywam za granicą. Tak tez było w czasie rządów PiS. I na przykład we Francji spotkałem ludzi, ktorzy dopyytywali się u mnie o przyczyny nagonki na PiS i Kaczynskiego.
Oni w przeciwieństwie do Twojego marokańca myśleli a nie zachowywali się jak lemingi. I byli zdziwieni, ze facet, ktory na pierwszym miejscu stawia interesy własnego państwa i własnego narodu jest przez samych Polaków wyśmiewany. Nie dziwili się, że prasa niemiecka go krytykuje i ośmiesza, bo doskonale rozumieli przyczyny takiego podejścia,
Tak więc Twój przykład nie jest reprezentatywny. Wszystko zalezy od tego jakie ma sie towarzystwo: lemingów czy ludzi choć troche myślących.