Ależ się rzucacie
Cytat:
|
Teraz będzie miał 7 % a w następnych 20%.
|
Nie sądzę. On nie ma stałego elektoratu, nie podejrzewam żeby nawet kiedykolwiek taki uzyskał.
Cytat:
|
W tej chwili domagają się legalizacji związków partnerskich bez prawa do adopcji, w następnych wyborach pójdą krok dalej.
|
I właśnie dlatego nigdy nie uzyska więcej % .
Cytat:
Ale tu nie ma byc smieszniej. To nie ma byc grupa kabaretowa, tylko ludzie, ktorych dzialania zadecyduja o przyszlosci Twojego dziecka. Masz dzieci ? Planujesz miec ? Chcesz zeby byly zdrowe ? zeby Cie bylo stac na opieke medyczna, wyksztalcenie, zeby nie gnily po studiach na zasilkach ? Nie przeszkadza ci fatalna opinia o Polsce na swiecie ?
Serio taki wpyty i zabawny bedzie palikot na czele swojej zbieraniny ?
|
A myslisz że co oglądasz na co dzień w TV jeśli nie grupę kabaretową? Wiesz np że Kurski z Niesiołowskim po programach dają sobie ręce na zgodę i pytają czy jeden drugiemu zbytnio nie dowalił? I właśnie dlatego że chcę żeby rząd przestał się zachowywać jak nasz stoper Jaliens, znaczy się jest, niczemu nie zawinił bezpośrednio ale chuja z tego mamy - rzad jest, ale żadnych niepopularnych reform nie chce przeprowadzić - dlatego chcę świra w sejmie, który jako jedyny może w jakiś sposób zachęcić do odwazniejszych kroków.
Co do dzieci, zasilkow, pracy i tak dalej, też pudło. Zrozumiałem nie tak dawno, że ludzie płacą najniższe składki ZUSowskie, a potem chcą od państwa tony pieniędzy, chociażby na emerytury. To jest poważne? Jeżeli ktoś mieszka nad rzeką, ma realną możliwość ubezpieczenia ale z niej nie skorzysta, a potem w razie draki krzyczy o pieniądze, to jest poważne? Czy jeżeli ktoś wysyla dziecko na śmieciowe studia (np humanistyczne) po których wiadomo że pracy nie znajdzie, za to dziecko będzie imprezowało, piło i dobrze się bawiło przez 5 lat, to jest poważne? Wiele rzeczy w tym państwie jest niepoważnych. Chciałbym, żeby to się zmieniło, natomiast nie widzę absolutnie żadnej możliwości ruszenia czegokolwiek bez przeprowadzania niepopularnych ustaw. Ani PO, ani PiS, ani ledwo dyszący SLD tego nie zrobią. Z pozostałych partii ja wybrałem RPP, tyle.
Wislak, nie jestem za pedałami. Chcę żeby w tym zapyziałym państwie coś poszło do przodu. Dosyć mam oglądania co roku tych samych mord w sejmie, z dietami takimi że ja pieprze.