Wyświetl pojedynczy post
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2011, 15:32
funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Sorry - czy Ty gwarantowałeś/żyrowałeś/poręczałeś cokolwiek w życiu ?

Z Twojej wypowiedzi wynika, że nie.

Teraz dam Ci kolejną podpowiedź:
Czy gdyby przyszedł do Ciebie Twój znajomy, z którym łączy Cię to, że jesteście kibicami Wisły i zaproponował CI, abys podżyrował (gwarantował/poręczył) kredyt w kwocie 100.000 zł, bo on ma nóż na gardle i być może dzięki temu kredytowi, to jeszcze 2-3 miesiące pożyje, to oczywiście (wnosze z cytowanego wpisu) taki kredyt byś podżyrował.

Z trzeciej strony po Irlandii i Portugalii będą Hiszpania i Włochy - ile tam trzeba będzie wyłożyć ? A może trzeba ograniczyć fundusze unijne dla członków UE (strukturalne etc.)- bo euro i francuskie oraz niemieckie banki to rzecz święta ? Skąd wówczas Tusk z Lewandowskim znajdą 300 mld złotych na rozówj Polski z UE

....
Nic sobie nie sugeruj co i komu bym podżyrował.
Nie znasz mnie. A w pracy nie raz posługiwałem się i poręczeniami i gwarancjami.

Problem Europy jest taki że jest zbyt powolna w podejmowaniu decyzji, tymczasem rynki potrzebują czasem walnięcia pięścią w stół. Albo pięknych obiecanek jakie funduje Obama. Tymczasem to przez tryb podejmowania decyzji panuje niepewność, która np. ciągnie złotówkę w dół.

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Pamiętasz rok 2005 i koalicję LPR i Samoobroną to może napisz co takiego strasznego wtedy sie działo.
I o tych innych kwiatkach.
A ty nic nie pamiętasz? Byłeś na emigracji czy co?
Takiego nawału błota w ustach polityków nie było od 1989 r.

Acha i nie pytaj mnie o przykłady, nie mam czasu i chęci leczyć kogokolwiek z amnezji.
Ostatnio edytowane przez lazy : 06.10.2011 o godz. 15:36.
c.d.n.