1q2 napisał(a):

Czy dobrze rozumuje, tego nie wiem ale postaram się zinterpretować(jak jakąś bardzo ciężką w odbiorze poezje) 
Zetknąwszy się już wcześniej ze złośliwością baby o nazwisku na N, myślę że to ona(to ten żałosny styl) albo jakiś jej przydupas.
Sama treść natomiast jest jak dla mnie optymistyczna bo widać tu jedno wielkie w....ienie na to że Wisła nie daje się wyjebać na czynszu.Jak dla mnie to ich boli bo myśleli że rzucą tą swoją kosmiczną ceną, a Wisła coś tam potarguje ale da się wrzucić na tą minę a gdyby się dała to by już dziś była w dupie(przy tej widowni która w tym sezonie przychodzi) i musiała by dokładać do tego stadionu
Tak więc nie dziwi mnie ta żółć która płynie z tego komunikatu.Oni myśleli że zrobią sobie gruby przekręt a Wisła jeszcze zapłaci od kwoty tego przekrętu - jak widać Wisła nie zamierza a innych chętnych na zarządzanie na takich warunkach jak proponuje miasto, też brak.
|
dokładnie jest tak jak piszesz. Ten szmatławiec na N. dostał po tłustym dupsku, bo już liczył kasę, a tu gówno. I akurat w tym względzie chwała Wiśle, że nie dała się wyje...ć na grube miliony. A tekst jest ewidentnie pisany przez jakiegoś jej przydupasa, który albo ją posuwa, albo uczęszcza na drugą stronę błoń.