Jaroo1 napisał(a):

|
Tak sie wlasnie robi ludziom wode z mozgu. Cisnie sie ciagle po jednej partii, jednym czlowieku az kazdy sobie zakoduje, ze Kaczynski to kawaler z kotem i mieszkajacy z mama (a to bydlak!), chory psychicznie, a jego wyborcy i zwolennicy sa agresywni i uzywaja jezyka nienawisci. Taki stereotyp sie utrwalil i jak tylko powiesz, ze jestes za PiSem to ludzie mowia "co? Na tego chama? Na mochery? Na tego kartofla?" - zero argumentow tylko same takie oszczerstwa, ktore wtloczyly do glow media. Jak powiesz, ze za PO no to niezle, bo lepsze PO niz ten Kaczor (ludzie w dupie maja podnoszenie podatkow, zadluzanie panstwa, prywatyzacje itd), sa za glupi albo zbyt leniwi zeby sie tym zainteresowac, zeby podjac swiadomy wybor 9 pazdziernika. Oni glosuja bo gdzies tam zapamietali z jakiegos spotu czy przekazu w wiadomosciach, ze po PiSie jechano a PO chwalono
|
"Ale do rzeczy, czym jest PiS i Jaroslaw Kaczynski? Jest tak samo podla partia jak PO, Tusk i inni. Pijar, pijar, jak najmniej konkretow, robmy pijar. PiS wykorzystuje swoj katolicki elektorat z premedytacja, przyczepil sie Koscioła w postaci Ojca Rydzyka i TV Trwam/Radia Maryja w mojej opinii głownie po to aby wlasnie utrzymywac przy sobie te czesc wyborcow.
Wiadomo, ze Lech Kaczynski mial wiecej zwolennikow niz Jaroslaw Kaczynski wiec jaki spot teraz zrobimy? A o tragedii Smolenskiej, zagrajmy na uczuciach, przypomnijmy o Lechu bo wiadomo, ze jak zaglosujesz na Jarka to tak jakbys zaglosował na Lecha. Chyba chca tym spotem wskrzesic te czesc elektoratu, ktory sie od nich odwrocil
Ja tam z rzadow PiS pamietam glownie załosne kłotnie w Sejmie, wyzywanie sie, jak na Sejm to to był totalny rynsztok (wiadomo, ze tam ku.. i ch.. rzucac nie beda, na tyle co mogli to wykorzystali granice absurdu dostepne w tym budynku). Pamietam dziwne koalicje, ze smiesznymi partiami, w ktorej sa smieszni ludzie. Pamietam pozbycie sie niebezpiecznego Marcinkiewicza z roli premiera bo przeciez "ja" musze byc tutaj najwazniejszy. Pan Jarosław to jest czlowiek bez honoru tak samo jak Tusk. Tez zamiast zajac sie sprawami waznymi podczas kampanii woli nabijac sobie punkty np u komunistow z SLD mowiac, ze dla niego partia ta nie jest postkomuna tylko lewica, woli udawac zmiane po katastrofie Smolenskiej na lepszego czlowieka po czym po przgeranych wyborach wyskakuje od poczatku z pyskowka i jadem.
Dla mnie po tamtych wydarzeniach (udawanie zmiany dla wygrania wyborow) stracił resztki szacunku mojego. Nigdy nie bede glosowal na osoby falszywe, ktore mysla, ze jestem debilem i moga robic jedno (krasc, kłamac) a w telewizji udzielac ladnych wywiadow i ladnie sie usmiechac to ja na nich zaglosuje. Przedewszystkim patrz na to kto jakim jest czlowiekiem bo obludnik i klamca pozostanie nim do konca. I ta twarz obludnikow, klamcow i pijarowcow mozna przypiac PO/PiS/SLD/PSL"
W kontekście powyższych cytatów dwa pytania:
1. Czy rozpoznajesz autora powyższego cytatu

2. Jeśli go rozpoznajesz to zapytam czy mam rację że optyka autora uległa (powiedzmy

) pewnej zmianie?
Bez napinki

.