Wyświetl pojedynczy post
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2011, 19:46
Nesto...nie mam podstaw aby Ci nie wierzyć, mam tylko problem ze zmianą Twojej opinii na temat Maaskanta. Bo jeśli Ty ją zmieniłeś to ja też zmieniać zaczynam...na negatywną.
Jeśli trener w szczerej rozmowie z kibicem przyznaje, że nie ma zawodników gotowych do zrealizowania zadania to ja nabieram wątpliwości czy on powinien siedzieć na swoim stołku. Albo wybór zaakceptowanych przez niego zawodników był delikatnie mówiąc nieudany, albo okłamywał słuchaczy w oficjalnych wypowiedziach albo robi to także w rozmowach z prezesem i właścicielem. Ergo, trener puszcza do nas oko i mówi to nie moja wina, zę wyniki są kiepskie. Ja robię wszystko doskonale. Nie kupuję takiego tłumaczenia. Maaskant nie jest złym trenerem ale nie jest też coachem doskonałym a mówieniem czegoś innego oficjalnie a innego kuluarowo nie wzbudza mojego ani zaufania ani sympatii. Trąci mi to obłudą.
Co nie zmienia generalnie mojej opinii, że mamy kiepskich piłkarzy, którzy w jeszcze większej mierze niż trener ponoszą odpowiedzialność za wyniki.
Niestety odejdzie Biton, odejdą (oby) obrońcy i znów będziemy słuchać pochwalnych pieśni nad nowymi najemnikami ze strony ludzi, którzy będą pracować w Wiślackiej Spółce. Kimkolwiek oni będą, bo czy będzie to Maaskant to na dzień dzisiejszy nie byłbym przekonany.
Ostatnio edytowane przez spartan : 04.10.2011 o godz. 21:40.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując