szprotson napisał(a):

|
czyli ze nagle finezyjnemu Argentynczykowi, niedoszłemu Meliksonowi przeszkadza piłka ? Radkowi nie przeszkadza, czasem stwarza problemy, dla Czarka owszem -nie jest niezbędna ale Nunez to chłop który ma wychodzić do piłkii i ją podawac, wychowany w kraju w którym tak własnie gra srodkowy pomocnik. I ty mi piszesz ze jego umiejętności techniczne są niskie? Sory, ale chłop który co mecz próbuje założyc każdemu z przeciwników dziure nie ma słabych umiejętności technicznych.(słaby technicznie zawodnik nawet nie wie co to jest dziura...) On jest po prostu chyba .......**ęty i dokonuje złych wyborów/decyzji. Czasem jest zbyt lekkomyślny, ale nie twórzmy mitów ze chłop technicznie jest słaby.Ale w meczu z Legią powinien zejść po 30 minutach, był bardzo słaby.
|
Musimy sprowadzić więcej Argentyńczyków, skoro tam się wychowali, to na pewno będą grać, jak grać trzeba. Nunez na razie prezentuje się mizernie, podejmuje kiepskie decyzje i jest wstrętnym symulantem. Gość najpewniej powtórzy sukces Riosa, ale wcześniej, podobnie jak tamten, stanie się ulubieńcem forum.
Aha, krążą plotki, że Nunez w Argentynie raczej nie grywał jako środkowy pomocnik. Jeśli u nas robi się z niego piłkarza grającego na tej pozycji, chociaż predyspozycje zdaje się on mieć średnie, to albo coś jest nie tak z naszym trenerem, albo nasza polityka transferowa kuleje.
Jeśli ktoś dzisiaj idzie na ten trening z Maaaskantem, to niechaj wyperswaduje mu [
dbajcie o poprawność językową - zastąpcie "wyperswaduje" słowem: PRZEKONA], żeby za Jaliensa zagrał Czekaj - chociaż w jednym meczu, tak na próbę. Z Koroną radził sobie dobrze, a Korona to "rewelecja" (tfu!) rozgrywek jesiennych. Takie posunięcie może nieco orzeźwić atmosferę w szatni.
@FraMat
widzę, że słownik PWN popiera Twoją wersję. Na swoje usprawiedliwienie mam tyle - w jakimś piśmie czytałem ostatnio "wyperswadowałem mu, by tam poszedł". Cóż - użycie tego słowa nieco się rozmywa, podobnie jak z unikatowym i unikalnym.
@ojciec Ciemka
Średnio się w tym orientuje. Może jednak Czekaj wróci do gry na mecz z Jagiellonią? Ta napinka z Twojej strony jest zupełnie niepotrzebna.