Wyświetl pojedynczy post
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2011, 11:45
Wszystko ładnie i pięknie , ale czy Maaskant nie wiedział do jakiego klubu idzie? Ktoś mu naopowiadał o kompleksie treningowym Wisły i dziesięciu boiskach treningowych? Myślę , ze Maaskant był świadomy w trakcie podpisywaniu kontraktu do jakiego klubu idzie. Jasne , ze Cupiał zaniedbywał całe lata młodzież , ale dlaczego budzicie się teraz? Przecież taki stan rzeczy trwa od lat z ta różnica , ze Wisła nie jest już finansową potęgą i tu zaczynają się schody.

Wg mnie obecna Wisła nie ma żadnego pomysłu na budowanie drużyny. Myślicie , że dla Jaliensa ma znaczenie czy zagra mecz nr 67 i 68 w europejskich pucharach? Szczerze wątpię , bo ten facet już w piłkę się nagrał i gra już, bo lubi kopać piłkę , ale za Wisłę umierał nie będzie. Ta sytuacja tyczy się kilku zawodników Wisły i dziwi budowa zespołu , praktycznie bez perspektyw w najbliższym czasie.

Zgadzam się , ze młodym Wiślakom podcina się skrzydła , bo nie widzą szans na grę. W Lechu gra w pierwszym składzie Kamiński , który ma 19 lat i to na stoperze. Do tego Drygas i Możdżeń dwudziestolatkowie. Legia ma też wielu młodych ludzi Wolski , Żyro i tam ludzie rozumieją , że chłopaki oddadzą serce i będzie można ich skutecznie sprzedać za rozsądne pieniądze. A następnie wpływy przeznaczyć na to , by ściągnął młodego lub czerpać ze swoich juniorów , którzy tylko czekają by zagrać.

Posłużę się przykładem Bakero. Facet nie awansował z Lechem do pucharów co było bardzo gorzka pigułką. Grał Lech momentami tak , ze zęby bolały straszliwie. Mimo , że w tym sezonie przeplata Lech mecze słabsze z lepszymi , to ma ten zespół styl i widać tam pewną myśl. Jest zauważalny pewien sposób w jaki ten zespół stara się grać.

W Wiślę nic takiego nie widzę. Nie wiem czy ten zespól woli atak pozycyjny czy kontre. Wygada , to bez składu i ładu. Powiedzcie mi jak przychodzi trener , to chyba ściąga piłkarzy pod swoja koncepcję gry prawda? Widzicie u Maaskanta taka koncepcje? bo ja niestety nie... Niech nawet zaczną grać nieporadnie atakiem pozycyjnym , ale niech zacznie być coś widać. Jakiś sygnał , ze , to może iść w dobrym kierunku.

Niestety , ale za obecny stan Wisły odpowiedzialni są wszyscy , którzy przez lata zaniechali rozwoju tego klubu i dla mnie ten skład jest jakimś desperackim aktem Cupiała , który dał się omamić Holendrom , że zbudują mu nie wiadomo co.

Jeszcze raz powtórzę , ze ten zespól nie jest przygotowany fizycznie , mentalnie i charakterologicznie. Jeden patrzy na drugiego , ale w ogień nie skoczy. Złożono zbieraninę mimo wszystko przeciętnych piłkarzy jak na skalę Europejska , którzy do siebie nie pasują by tworzyć zespół.

Mam wrażenie oglądając Wisłę , że tam każdy piłkarz jest z odrębnej bajki i każdy chce coś dodać od siebie bez spójnej taktyki.

Nie czarujmy się. Przez dwa tygodnie ten zespół nie będzie wyglądał fizycznie dużo lepiej. Może uda się coś poprawić , ale bez cudów

Mam tylko takie pytanie... Co się stanie z Wisłą w tym składzie jeśli nie zdobędzie MP? Jakie są plany co do tego zespołu?
Odpowiedz cytując