Mareq napisał(a):

Niechęć Lisa była w 100 % jawna.
Ale jak dla mnie Kaczyński mógł się w kilku fragmentach tego wywiadu zaprezentować lepiej , nie dać sprowokować.
Wiadomo , że przy takim nastawieniu Lisa( i wiadomej twórczości publicystycznej) nie jest to łatwa sprawa , ale z drugiej strony jak już się godzi na takie coś , to trzeba być przygotowanym że będzie bardzo trudno utrzymać nerwy na wodzy.
Generalnie dobra prezentacja , ale nie bardzo dobra/celująca i biorąc pod uwagę przyszłość , trzeba zaakceptować fakt , że Kaczyński nigdy nie będzie prymusem tego typu wystąpień medialnych.
|
Ponieważ generalnie nie zgadzam się z opiniami wyrażanymi przez kolegę Marqa z tym wieksza przyjemnością napiszę że moim zdaniem zamieszczony powyżej cytat chyba najlepiej oddaje moje wrażenie po wczorajszym "wywiadzie".
Poziom zaprezentowany przez Lisa można chyba porównać tylko do sławnego "wywiadu" z Krzaklewskim (oczywiście też przed wyborami) prowadzonego przez Gembarowskiego. Po tamtym zdarzeniu nawet jego promotorzy z SLD byli tak zniesmaczeni że rzeczony dziennikarz zniknął z mas mediów na zawsze. No i teraz mamy drugiego Tomasza Gembarowskiego

.
Ponieważ profil tego tematu jest jednak odchylony nieco w prawo byłbym jednak bardzo zainteresowany (to nie jest napinka!!) opiniami na temat tego wywiadu wyrażonymi przez osoby które w ankiecie powyżej wybrały opcję PO. Chciałbym zwyczajnie skonfrontować swoj odczucia z odczuciami osób z "drugiej strony" aby sprawdzić ile nas dzieli.
Byłbym też bardzo zainteresowany aby osoby wybierające w ankiecie RPP (o ile dobrze rozumiem to jedną z tych osób jest udzielający sie tu czasami kolega AS; i znowu: to nie jest prowokacja!!) wyraziły swoją opinie na temat tego że listę krakowską Palikota otwiera facet (bo dla mnie to nigdy nie będzie kobieta) który robi za babę. Mnie osoiście nie mieści sie w głowie że ktoś normalny może wybrać cos takiego. Naprawdę chciabym to zrozumieć.