Wyświetl pojedynczy post
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2011, 08:46
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A co do ciąży...powinny być zakłady czy urodzi u nas czy w Holandii - stawiał bym na to drugie bo mimo iż moim zdaniem , pozycja trenera powinna być niezagrożona, to nagonka jest już tak duża że na prawdę wielki szacun dla Cupiała, jeśli jej się nie podda.
Jaka kurde nagonka? Drużyna gra chujowo? Gra i nie jest to kwestia jednego czy dwóch meczów. Sprowadzeni po znajomości rodacy emeryci są denni? Są i biorą za to kupę kasy. Ludzie nie chcą oglądać tej padaki i stadion świeci pustkami? Tak i trudno się temu dziwić przy takich cenach biletów i poziomie sportowym oferowanym w zamian.

Na wiosnę nikt nie grzmiał choć gra znacznie lepsza nie była. Odbywało się tzw. lizanie po jajach, bo były wyniki. Teraz wyników nie ma, więc chyba zasadne jest zadawanie pytań dlaczego jest tak jak jest. Co to za pieprzenie (akurat nie Twoje), że mamy 9 bramek w 9 kolejkach bo mamy tylko jednego napastnika. Ilu napastników ma Amica, Legia albo Śląsk? Jak na mój gust też po jednym. Co to za argumenty, że nie mamy żadnej przewagi organizacyjnej i finansowej nad większością klubów. A jaki inny klub zrobił w tym roku transfery za 700 i 400 tys euro (Meleks i Jovanovic według danych z mediów)? Kto jeszcze oprócz Legii, Amicy i Polonii płaci piłkarzom tyle kasy co my? Kto płaci tyle trenerowi? Ja rozumiem, że możemy przegrać z Legią czy Amicą, że może czasem zdarzyć się wpadka taka jak z Lechią. Fakty są jednak takie, że drżymy o wynik w każdym meczu, z każdym przeciwnikiem, a tak na pewno być nie powinno. O lidze europejskiej nawet nie piszę, bo na razie to poziom dla nas nieosiągalny. Co zresztą też jest strasznie żałosne.

Absolutnie jestem za pozostawieniem Maaskanta do końca kontraktu. Nie chcę tu oglądać żadnych Probierzów, Michniewiczów, Fornalików, Fornalaków, Urbanów czy Pasiek. Zdaję sobie sprawę, że naszym głównym problemem nie są trener czy piłkarze, tylko brak rozsądnej długofalowej polityki właściciela. Nie może być jednak tak, że kompromitujemy się na wszystkich frontach, a wszystkie słowa krytyki to nagonka i spisek. To co teraz prezentujemy nadaje się tylko do ostrej zjeby i niczego więcej.
:/
Odpowiedz cytując