Wyświetl pojedynczy post
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.10.2011, 00:04
Mi się wydaje, że trzeba dać czas Maaskantowi, przynajmniej do końca rundy. Nerwowe zmiany w tej chwili nie przyniosą nic dobrego. Tak naprawdę, powodem tej nagonki jest głównie mecz z Odense u siebie. To był szok, że mając ich na widelcu, daliśmy się pokonać. Bo na punkty w Enschede chyba nikt nie liczył, a i porażkę z Legią w Warszawie wielu przewidywało.

Tak naprawdę jedyną poważną pomyłką, Maaskanta jest Lamey. (Chociaż trudno powiedzieć, kto tu miał decydujące zdanie on czy Valcx). A wystawienie go w rewanżu z Apoelem to już błąd Maaskanta. W ogóle sam pomysł zatrudnienia tego zawodnika woła o pomstę do nieba. Ja wiem, jest on darmowy ale kontraktu to groszowego na pewno nie dostał. Został sprowadzony jako rezerwowy na prawą obronę i nie mogę pojąć dlaczego sprowadzono zawodnika fizycznie nie przygotowanego do uprawiania sportu na tym poziomie. Każdy kopacz-biegacz byłby od niego lepszy. Dużo ludzi krytykuje też sens ściągnięcia Jaliensa ale tu jestem w stanie zrozumieć - zawodnik ten po prostu się nie sprawdził - to pomyłka transferowa jakie zawsze się zdarzają. Nie było podstaw sądzić, że on nie da rady. Ale Lamey... nie rozumiem.

Mimo wszystko jestem za pozostaniem trenera. Przez te 2 tygodnie powinien poskładać drużynę. W najbliższym czasie zagramy mecze ze słabszymi rywalami i w nich powinno przyjść przełamanie. Tak naprawdę do meczu z Fulham powinniśmy wygrać w lidze wszystko. Mam taką nadzieję, że tak właśnie będzie.
Odpowiedz cytując