nesta napisał(a):

Tak, sorry, zle sie wyrazilem. Chodzilo mi o przyszlosc. Do tej pory nie bylo takiej osoby.
A jesli chodzi o Borka to widac, ze ma wizje, pasje, swieze pomysly, spojrzenie. Prezes to oczywiscie za wysoka polka, ale fajnie byloby miec tego typu ludzi w strukturach klubu.
|
Eee...ale choćby nie wiem kto przyszedł, z budżetu 30-35 mln nie zrobi
dominatora ligii, i nadal będziemy tylko jednym z pretendentów który musi walczyć o każdy skrawek murawy, żeby zdobyć Mistrzostwo. I jak nam szczęście dopisze (np. trafimy na 2 Meliksonów w jednym okienku) to Mistrza będziemy mieli, a jak będziemy mieli pecha, a kto inny szczęście (np. główka Jopa) to mistrz pojedzie gdzieś indziej.
Czyli będzie
dokładnie tak jak teraz
Być może ogólnie cała liga pójdzie do góry, bo będzie wiecej kasy z dnia meczowego, więcej kasy za transmisje i coraz więcej kasy za reklamy - więc myślę, że za 2-3 lata będziemy wyżej w Europie niż teraz i dojdziemy do budzetów liczonych w dziesiatkach mln EUR a nie PLN .
Ale na krajowym podwórku będziemy cały czas jedną z kilku drużyn o podobnych szansach.
I nie ma co się zrzymać, bo wszystkie nasze drużyny z czołówki grają i działają podobnie - raz im wyjdą trasfery, a raz nie. Raz się uda zmontować pakę a raz nie. Raz się uda zdobyć mistrza a raz nie.
Popatrzcie na takiego Lecha - gra całkiem dobrze, a prowadzony jest przez wyśmiewanego Bakero - po prostu trafili najpierw na Lewandowskiego, Peszkę, potem Rudnieva i Stilica...... a teraz pomyście kto będzie tam grać jak Rudnevs i Stilic odejdą w zimie? Ubiparip?